GR | EN
24/05/2014

Ψηφίζουμε για τη ζωή μας_10 λόγοι για να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου


Αυτή τη Κυριακή δεν πρέπει να πάει ούτε μια ψήφος χαμένη. Ήρθε η ώρα να βάλουμε οριστικό τέλος στην αρπαγή της δημόσιας περιουσίας, στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών, του νερού και των αιγιαλών και στην παραβίαση του δημόσιου συμφέροντος. Να βάλουμε τέλος στην διάλυση του θεσμικού μας πλαισίου για τα εργασιακά και το περιβάλλον. Σας καλώ να γίνετε πολλαπλασιαστές του μηνύματος και να υποστηρίξετε τον αγώνα μου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου:

Με τροπολογία μου και χάρη στην τεράστια κινητοποίηση πολιτών από όλη την Ευρώπη   απορρίφτηκε η νομοθετική πρόταση της Κομισιόν, που θα τους έδινε το μονοπώλιο των σπόρων  στις πολυεθνικές

Αποκάλυψα την παραβίαση του δημοσίου συμφέροντος από την ιδιωτικοποίηση 21 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που παραχωρούνται για 30 χρόνια, οδηγώντας σε απώλεια δημοσίων εσόδων ύψους 5.6 δις. και τις  παράνομες φοροαπαλλαγές που δίνονται στον αγοραστή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά.

Κατήγγειλα τις προνομιακές σχέσεις της Τρόικας με επιχειρηματίες και λομπίστες.

Συγκρούστηκα με τη συγκυβέρνηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού. Συσπείρωσα 50 ευρωβουλευτές από 18 χώρες από όλες τις πολιτικές ομάδες που ζήτησαν από τις πολυεθνικές με επιστολή τους να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό πώλησης της ΕΥΑΘ.

Υπερασπίστηκα από την πρώτη στιγμή το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη το 2009 και ήμουν ο πρώτος πολιτικός που επισκέφτηκα την περιοχή τον Ιανουάριο του 2010. Υπήρξα  βασικός εισηγητής διακομματικού ψηφίσματος στο ευρωκοινοβούλιο για την απαγόρευση χρήσης κυανίου στην εξόρυξη χρυσού εντός της Ε.Ε.

Κατήγγειλα την ομηρία του 1/3 των καταναλωτών από την ιδιωτική «μικρή» ΔΕΗ, αφού περίπου δύο εκατομμύρια καταναλωτές, που θα επιλεγούν τυχαία, θα υποχρεωθούν να πληρώνουν τις αυξήσεις στο ρεύμα χωρίς να έχουν δυνατότητα να αλλάξουν πάροχο. Αποκάλυψα πώς μέσα από την πώληση της ΔΕΗ και των υδροηλεκτρικών της φραγμάτων εκχωρούνται σε ιδιώτη οι υδάτινοι πόροι των ποταμών και λιμνών που υδροδοτούν τα φράγματα.

Ήμουν ο πρώτος ευρωβουλευτής που κατήγγειλε στην Κομισιόν την εν κρυπτώ καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου και τα αλλεπάλληλα σιωπητήρια που επέβαλε η κυβέρνηση για το θέμα.

Στάθηκα από το 2007 έως σήμερα σταθερά απέναντι στα Χωροταξικά του Τουρισμού που θέλουν να τσιμεντοποιήσουν τις ακτές μας. Παλεύω από το 2005 για την ενδυνάμωση των οικογενειακών, μικρών και μεσαίων, συνεταιριστικών και κοινωνικών επιχειρήσεων που παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες ποιότητας στον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τις νέες τεχνολογίες, τον τουρισμό και πολλούς άλλους τομείς. Η στήριξή τους αποτελεί προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας και προσωπικό μου στοίχημα.

Βραβεύτηκα δύο συνεχόμενες χρόνιες ως καλύτερος ευρωβουλευτής για το έργο μου, με ψηφοφορία μεταξύ των συναδέλφων μου στο ευρωκοινοβούλιο. Κατέθεσα δεκάδες ερωτήσεις, τροπολογίες και παρεμβάσεις – υπήρξα εισηγητής και συνδιαμόρφωσα ευρωπαϊκούς νόμους  για το Περιβάλλον, τη Γεωργία-Αλιεία-Κτηνοτροφία-Μελισσοκομία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πάλεψα και συνεχίζω να παλεύω στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ των κινημάτων των πολιτών που υπερασπίζονται τα δημόσια αγαθά.

 

Tags: