GR | EN
13/06/2019

Γιατί είπα το Ναι στο ΜέΡΑ25

Τον Ιανουάριο του 2015 μου προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές που τον έφεραν στην κυβέρνηση. Είχα μόλις τιμηθεί από 113.000 συμπολίτες μας στις ευρωεκλογές και σχεδόν κανείς στην πολιτική δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί είπα το όχι. Το να πηγαίνεις από μια θέση στην άλλη στην πολιτική είναι μια περπατημένη. Όχι για εμένα. Λίγο μετά αποσύρθηκα από την ενεργό πολιτική για τους λόγους που θα διαβάστε παρακάτω:

Ο μονόδρομος – Στήριξα θερμά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην διαπραγμάτευσή της με τους δανειστές και όταν ήρθε η ώρα στήριξα το όχι στο δημοψήφισμα. Όταν το όχι των πολιτών έγινε ναι της κυβέρνησης ζήτησα, με άρθρο μου στην εφημερίδα “Αυγή”, να καταψηφιστεί το μνημόνιο και όταν αυτό πέρασε, αποσύρθηκα από την ενεργό πολιτική. Από μία ενεργό πολιτική που είχε πλέον μία και μόνο πολιτική, το ναι. Την πώληση της δημόσια περιουσίας και την αποδοχή των περισσοτέρων αιτημάτων των δανειστών. Δεν μπορούσα να εφαρμόσω ή υποστηρίξω αυτή την πολιτική. Δεν υπήρχε χώρος, ούτε λόγος για μένα να είμαι μέσα στην πολιτική ζωή του τόπου. Δεν είχα κάτι να προσφέρω, ένα αγώνα που να βλέπω να έχει προοπτική νίκης. Είχαμε ηττηθεί κατά κράτος.

Βία – Η βία στην πολιτική, ο κανιβαλισμός, η ποδοσφαιροποίηση πολιτικών και πολιτών με έδιωξε από την ενεργό πολιτική. Η αδυναμία να γίνει δημόσιος διάλογος με βάση επιχειρήματα και απόψεις και η νίκη της κραυγής, της λάσπης, των ύβρεων απομακρύνει καθημερινά τους πολίτες από την ενεργό πολιτική. Η ευθύνη ανήκει τόσο στους πολιτικούς και δημοσιογράφους, όσο και σε αυτούς που δεν κλείνουν τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνά τους, που συνεχίζουν να διαβάζουν τις ιστοσελίδες τους, που συνεχίζουν να μειδιούν με αιχμηρά σχόλια ένθεν κακείθεν. Ανήκει δηλαδή σε όλους μας. Την θρέφουν όμως κόμματα και δημοσιογράφοι, γιατί τους απομακρύνει βολικά από την ουσία, την αλήθεια, την διαφάνεια και την πραγματική αλλαγή.

Οικογένεια - είχα δώσει ψυχή και σώμα στην προσπάθειά μου να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα από την θέση μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν είπα όχι σε καμία ευκαιρία να βοηθήσω σκοπούς και προσπάθειες που ήταν υπέρ της ζωής, της ελευθερίας, των επόμενων γενεών. Ήμουν έτοιμος να συνεχίσω να το κάνω, αλλά είχε έρθει και η ώρα να κάνω οικογένεια. Αυτό σημαίνει διαθέσιμο χρόνο για τα παιδιά. Αυτός ο χρόνος εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε και μπορούσε μόνο να δημιουργηθεί μέσα από μια ριζική επανεκκίνηση. Όταν δεν εκλέχθηκα το 2014, ο κύβος ερρίφθη.

Για τους παραπάνω λόγους επέλεξα να φύγω από τη δημόσια ζωή και να μη συμμετέχω στα κοινά. Αποφάσισα, αντίθετα, να κάνω τις ιδέες μου πράξη. Να ζω στην ύπαιθρο, να καλλιεργώ την τροφή μου, να ζω έναν φυσικό τρόπο ζωής, με χαμηλό αποτύπωμα στο περιβάλλον και τις επόμενες γενιές και βέβαια να κάνω παιδιά και οικογένεια. Όλα αυτά τα έκανα με το ίδιο πάθος και την αποφασιστικότητα, με την οποία υπηρέτησα την κοινωνία μέσω της πολιτικής. Το ελαιόλαδό μας έχει πάρει έως σήμερα ένα διεθνές χρυσό βραβείο για τις υγειοπροστατευτικές του ιδιότητες το 2018 και δύο ασημένια το 2019.Τρεις λόγοι που είπα το ναι στο ΜέΡΑ25Μη βία – βασική αρχή του ΜέΡΑ25 είναι ότι δεν συμμετέχουμε σε κοκορομαχίες και στείρες αντιπαραθέσεις. Δεν τρέφουμε την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Αυτό με συγκίνησε και με έκανε να άρω μια θεμελιώδη επιφύλαξή μου απέναντι στην σημερινή πολιτική.

Κανένας μονόδρομος – με το ΜέΡΑ25 μπορώ να ελπίζω για μια αλλαγή πολιτικής στην κεντρική σκηνή της χώρας μας. Χωρίς ιδεολογικές κορώνες, ψευδαισθήσεις και επαναστατικές γυμναστικές που κάνουν την πολιτική αναξιόπιστη, το ΜέΡΑ25 προτείνει αυτό που είναι λογικά αναγκαίο και κοινωνικά προοδευτικό. Είναι ένα νέο κόμμα, με ενθουσιασμό και μεγάλη δυνατότητα ελευθερίας και συνδιαμόρφωσης θέσεων, με ένα δυνατό πράσινο πρόγραμμα. Αυτό με ενέπνευσε.

Δικαίωμα στην οικογένεια - Από το 2015 έως σήμερα δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Κάνοντας οικογένεια και με δύο παιδιά που γεννήθηκαν στο σπίτι, τα οποία είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν δύο γονείς που δίνουν χρόνο να τα μεγαλώσουν, χωρίς να τους λείψει το παιχνίδι και η αγκαλιά, βίωσα πόσο θεμελιώδες είναι αυτό και πόσο δύσκολο γίνεται στις σημερινές συνθήκες εργασίας. Θέλω να κατοχυρωθεί η άδεια και στους δύο γονείς για το πρώτο χρόνο του παιδιού και το 4ωρο εργασίας με πλήρη μισθό για τον δεύτερο χρόνο. Για να έχουμε υγιεί παιδιά που δεν τους έλειψε η αγκαλιά και το παιχνίδι. Για να έχουμε ζευγάρια που δεν χρειάζεται να κάνουν τραυματικούς άθλους για μεγαλώσουν τα παιδιά τους σωστά. Για να μην μετακυλίεται το κόστος στους ηλικιωμένους παππούδες και τις γιαγιάδες που αντιμετωπίζουν ήδη αρκετά προβλήματα. Για μια προοπτική λύσης στο ασφαλιστικό και το δημογραφικό. Επίσης θέλω να προστατευτεί με θεσμικά εργαλεία το δικαίωμα της γυναίκας και του ζευγαριού στον μη βίαιο τοκετό, στο να γεννήσει όπως η ίδια το επιθυμεί και επιλέγει, απέναντι στον μονόδρομο της καισαρικής. Το δικαίωμα στην ελευθερία επιλογής εκπαίδευσης των παιδιών, απελευθερώνοντας και στην Ελλάδα τις επιλογές για τους γονείς όσον αφορά στα εναλλακτικά σχολεία. Και είναι ακριβώς για τα παιδιά που έχει προτεραιότητα το δικαίωμα στο περιβάλλον, την ειρήνη και τη δημοκρατία. Το δικαίωμα στην οικογένεια δεν είναι ένα όραμα που χωρίζει τους πολίτες αλλά τους αγγίζει όλους, ενώνει την κοινωνία, με εκφράζει και το λέει η ψυχή μου.

Το περιβάλλον, που πάλευα κάποτε να πείσω ότι είναι προτεραιότητα, πλέον έχει γίνει λόγω των δραματικών κλιματικών αλλαγών μέρος της βασικής πολιτικής συζήτησης, Η συστράτευσή μου στον αγώνα αυτό είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη και εκφράζεται μέσα από το δικαίωμα στον ελεύθερο χώρο, στο δάσος, στην καθαρή θάλασσα. Αυτό σημαίνει στοπ στην πώληση της δημόσια γης, στοπ στις εξορύξεις και μια νέα δασική πολιτική που προσαρμόζεται αντί να αγνοεί την κλιματική αλλαγή.

Κατεβαίνω στην Δυτική Αθήνα, τον πιο περιβαλλοντικά υποβαθμισμένο τόπο της Αθήνας, που υποφέρει από την τεράστια ανεξέλεγκτη χωματερή της γειτονικής Φυλής, που έχει το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο σε εγκατάλειψη στην Ευρώπη- το πάρκο Τρίτση, που βλέπει το αρχαιολογικό σύνολο της Ιεράς οδού να αποσυντίθεται μέρα με την ημέρα. Όπως και στο Ευρωκοινοβούλιο, θα δώσω φωνή, στη φωνή των πολιτών όλης της Ελλάδας στα θέματα περιβάλλοντος, οικογένειας και δικαιωμάτων. Θέλω τις ιδέες σας, θέλω την αποφασιστικότητά σας, ζητάω την στήριξή σας στο αγώνα αυτό, εφόσον τον νιώθετε και δικό σας.

κατηγορία: Τελευταία νέα

28/11/2015

Ελάτε να μιλήσουμε για την Κλιματική Αλλαγή, στο Ηράκλειο

Αύριο σε όλη την Ελλάδα βγαίνουμε στους δρόμους για το Κλίμα. Στέλνουμε το μήνυμα στους αρχηγούς κρατών ότι πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή, στην συνάντηση που ξεκινά στο Παρίσι. Όσοι είστε Ηράκλειο ελάτε να συζητήσουμε μαζί τι γίνεται στις κλιματικές διαπραγματεύσεις και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς τοπικά. Στη Λότζια, στις 11 το πρωί.

κατηγορία: Τελευταία νέα

14/07/2015

Το όχι το λέμε τώρα

 

Μας ζητάνε τώρα να πουλήσουμε τον τόπο αυτό. Μας ζητάνε να πουλήσουμε τις παραλίες, τα μνημεία, το νερό και τη γη μας. Σε αντάλλαγμα μας δίνουν δάνεια που δεν μας βγάζουν από την κρίση. Μας κρατάνε μόνιμα σε μια κρίση προκειμένου να μας αρμέγουν και να μην έχουμε επιλογή. Δεν είναι Ευρώπη αυτή η Ευρώπη. Δεν είναι η δικιά μου Ευρώπη. Δεν είναι η Ευρώπη των λαών.

 

κατηγορία: Τελευταία νέα

02/06/2015

Συνέντευξη στην Free Sunday για πετρέλαια, Σκουριές και την διέξοδο από την κρίση μέσω της στροφής προς το περιβάλλον

Συνέντευξη στην Free Sunday για πετρέλαια, Σκουριές και την διέξοδο από την κρίση μέσω της στροφής προς το περιβάλλον

κατηγορία: Συνεντεύξεις

04/05/2015

Ο Κρίτων Αρσένης είναι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Συνέντευξη στο 3pointmagazine.gr για τις Σκουριές, τις εμπορικές συμφωνίες με Καναδά και ΗΠΑ και το ελεύθερο κάμπινγκ.

κατηγορία: Συνεντεύξεις

21/02/2015

Το μνημόνιο δεν σκίστηκε αλλά κάτι καθοριστικό άλλαξε

 

Το μνημόνιο δεν σκίστηκε αλλά κάτι καθοριστικό άλλαξε με τη χθεσινή απόφαση. α. Ο Σόιμπλε συμβιβάστηκε. Το παράλογο να φέρεται αλαζονικά η Γερμανία και παρ'όλ'αυτά να επικρατεί η άποψή της για τη διαχείριση της κρίσης ανατράπηκε. Η Γερμανία και κάθε χώρα πρέπει να συμβιβάζει τις θέσεις της με τους εταίρους και την κοινή λογική. Τρομερή στιγμή ήταν όταν σε μία σχεδόν ημέρα το 18-1 χωρών ενάντια της Ελλάδας έγινε περίπου 1-18 ενάντια της Γερμανίας. 

 

κατηγορία: Τελευταία νέα

10/02/2015

Ο συμβιβασμός με την ΕΕ θα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις;

Άρθρο στο hitandrun.gr  

Ως κοινωνία και κινήματα οφείλουμε να ανταποκριθούμε στα πάγια καλέσματα του Αλέξη Τσίπρα για ενεργή κοινωνία που θα απαιτεί και θα ελέγχει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αποτελούν βάλσαμο σε πολλές πληγές της κοινωνίας μας. Είναι σαφές ότι η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ θα υλοποιηθεί. Διαφαίνεται όμως ότι τμήμα του έργου του θα συνεχιστεί.

κατηγορία: Ομιλίες - Άρθρα

09/02/2015

Γιατί δεν αποδέχθηκα την πρόταση να είμαι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές

Νιώθω την ευθύνη να εξηγήσω γιατί δεν αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Το κάνω τώρα που κανείς δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κακοπροαίρετα ενάντια στην εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ.

κατηγορία: Τελευταία νέα

09/02/2015

Γιατί δεν αποδέχθηκα να είμαι υποψήφιος σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές

Νιώθω την ευθύνη να εξηγήσω γιατί δεν αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Το κάνω τώρα που κανείς δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κακοπροαίρετα ενάντια στην εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω όσους εισηγήθηκαν και υποστήριξαν την πρόταση υποψηφιότητας μου. 

κατηγορία: Τελευταία νέα

09/02/2015

Γιατί δεν αποδέχθηκα να είμαι υποψήφιος σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές

Νιώθω την ευθύνη να εξηγήσω γιατί δεν αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Το κάνω τώρα που κανείς δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κακοπροαίρετα ενάντια στην εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω όσους εισηγήθηκαν και υποστήριξαν την πρόταση υποψηφιότητας μου. 

κατηγορία: Τελευταία νέα

12/01/2015

Γιατί στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές

Στις εκλογές αυτές στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να σταματήσει η αρπαγή της δημόσιας περιουσίας, η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και το πάρτυ των συμφερόντων. Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ για να αναστραφεί η διάλυση της περιβαλλοντικής και εργασιακής νομοθεσίας. 

κατηγορία: Τελευταία νέα

12/01/2015

Γιατί στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές

Στις εκλογές αυτές στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ, για να σταματήσει η αρπαγή της δημόσιας περιουσίας, η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και το πάρτυ των συμφερόντων. Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ για να αναστραφεί η διάλυση της περιβαλλοντικής και εργασιακής νομοθεσίας. Για μια παραγωγική ανασυγκρότηση με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, απόαυτές που παράγουν την απασχόληση στην Ελλάδα και επανεπενδύουν στην τοπική οικονομία. Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και για μια Ελλάδα που είναι στο πλευρό των κατατρεγμένων διεθνώς. Για να είναι όλα τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα ίσα και ελεύθερα, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας και σεξουαλικών προτιμήσεων. Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ για την απελευθέρωση της δημόσιας πολιτικής από τα μεγάλα ελληνικά και διεθνή οικονομικά συμφέροντα που διοικούν μέσω της τρόικας και της κυβέρνησης. Για να σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές, να κλείσει το ΤΑΙΠΕΔ, να επιστραφούν στο δημόσιο το Ελληνικό και η δημόσια περιουσία που χαρίστηκε. Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μας ζητάει λευκές επιταγές, αλλά ζητάει η κοινωνία να είναι ενεργή, να ελέγχει, να κρίνει την κυβέρνηση της Αριστεράς, να της ζητά το καλύτερο για το δημόσιο συμφέρον. 

Χωρίς αυταπάτες, αλλά με πολλή ελπίδα στηρίζω σε αυτές τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και εύχομαι να τα καταφέρει τόσο στις εκλογές, όσο και στην κυβέρνηση.

κατηγορία: Τελευταία νέα

21/11/2014

Open House κρυμμένη πόλη

Για πρώτη φορά φέτος επισκέφθηκα το open house Θεσσαλονίκης. Μαγικό ταξίδι στην πολυπολιτισμική ιστορία της πόλης. Από το Γενί Τζαμί των εξισλαμισμένων εβραίων, στη Βίλλα Μπιάνκα, που ανήκε σε μια ιταλοεβραϊκή οικογένεια, η κόρη της οποίας κλέφτηκε με έλληνα αξιωματικό και από εκεί στο «Κοπερτί», το σπίτι που έχτισε το 1910 τούρκος αξιωματικός αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί αφού η πόλη έγινε 2 χρόνια μετά ελληνική. Το ίδιο σπίτι φιλοξένησε και το Ρουμάνικο σχολείο.

κατηγορία: Τελευταία νέα

20/11/2014

Open House κρυμμένη πόλη

Άρθρο στο περιοδικό Παράλλαξη, Θεσσαλονίκης

κατηγορία: Ομιλίες - Άρθρα

20/11/2014

Open House κρυμμένη πόλη

Άρθρο στο περιοδικό Παράλλαξη, Θεσσαλονίκη

 

Θεσσαλονίκη: μια πόλη με πολυπολιτισμικό παρελθόν. Με την εκδήλωση open house πριν λίγες ημέρες, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια άνοιξαν στο κοινό και το παρελθόν αυτό βγήκε στην επιφάνεια, έγινε ξανά βίωμα κατοίκων και επισκεπτών. Το ερώτημα που γεννιέται είναι γιατί δεν είναι καθημερινά προσβάσιμη αυτή η πόλη στους επισκέπτες της. Τι λείπει; Ένα κομμάτι της είναι κρυμμένο πίσω από απαγορεύσεις και κλειδωμένα συρτάρια.

κατηγορία: Τελευταία νέα

20/11/2014

Open House κρυμμένη πόλη

Άρθρο στο περιοδικό Παράλλαξη, Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: μια πόλη με πολυπολιτισμικό παρελθόν. Με την εκδήλωση open house πριν λίγες ημέρες, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια άνοιξαν στο κοινό και το παρελθόν αυτό βγήκε στην επιφάνεια, έγινε ξανά βίωμα κατοίκων και επισκεπτών. Το ερώτημα που γεννιέται είναι γιατί δεν είναι καθημερινά προσβάσιμη αυτή η πόλη στους επισκέπτες της. Τι λείπει; Ένα κομμάτι της είναι κρυμμένο πίσω από απαγορεύσεις και κλειδωμένα συρτάρια.

κατηγορία: Ομιλίες - Άρθρα

20/11/2014

Open House κρυμμένη πόλη

Άρθρο στο περιοδικό Παράλλαξη, Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: μια πόλη με πολυπολιτισμικό παρελθόν. Με την εκδήλωση open house πριν λίγες ημέρες, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια άνοιξαν στο κοινό και το παρελθόν αυτό βγήκε στην επιφάνεια, έγινε ξανά βίωμα κατοίκων και επισκεπτών. Το ερώτημα που γεννιέται είναι γιατί δεν είναι καθημερινά προσβάσιμη αυτή η πόλη στους επισκέπτες της. Τι λείπει; Ένα κομμάτι της είναι κρυμμένο πίσω από απαγορεύσεις και κλειδωμένα συρτάρια.

κατηγορία: Τελευταία νέα

09/11/2014

Εξοικονομώ κατά των οίκων

Αρθρο στο περιοδικό ΟΙΚΟΤΡΙΒΕΣ της εφημερίδας ΑΥΓΗ

Όταν ο υπουργός περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής κ. Μανιάτης ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης αν θα ψηφίσει η Ελλάδα υπέρ των υποχρεωτικών ευρωπαϊκών στόχων για την ενεργειακή εξοικονόμηση είπε με έμφαση πως ναι. Μετά την πρόσφατη ψηφοφορία αποκαλύφθηκε ότι η Ελλάδα τους καταψήφισε. με την ψήφο της Ελλάδας οι στόχοι δεν πέρασαν. Γιατί ο κ. Μανιάτης είπε ψέματα; Γιατί η ψήφος αυτή της κυβέρνησης ήταν επιζήμια για την πραγματική ελληνική οικονομία και τα νοικοκυριά;

κατηγορία: Ομιλίες - Άρθρα

06/11/2014

Διαίρει και διέλυε τα αρχαία της Βενιζέλου

Άρθρο στην Παράλλαξη, Θεσσαλονίκης

Με ανησυχεί η διαφαινόμενη συναίνεση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην «απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαίων της Βενιζέλου»; Η απόσπαση των αρχαίων της Βενιζέλου σε αυτή τη φάση του έργου κρύβει μια πιθανή παγίδα για την πόλη. Η ανασκαφή στην Βενιζέλου δεν έχει τελειώσει. Αυτό που ανασκάφθηκε είναι η περιοχή πάνω από τον υπόγειο σταθμό του μετρό – τις αποβάθρες όπου οι πολίτες θα περιμένουμε το συρμό. Εκκρεμεί όμως η ανασκαφή της εισόδου – εκεί όπου θα μπαίνουμε στο σταθμό, θα βγάζουμε τα εισιτήρια κτλ.

κατηγορία: Ομιλίες - Άρθρα

31/07/2014

Ιδιωτικοποίηση της νομοθεσίας – SOS

'Αρθρο στο περιοδικό ΟΙΚΟΤΡΙΒΕΣ της εφημερίδας ΑΥΓΗ

Τη στιγµή που στην Ελλάδα ιδιωτικοποιούνται τα δηµόσια αγαθά, στην ΕΕ ετοιµάζουν την ιδιωτικοποίηση της νοµοθεσίας. Η ιδιωτικοποίηση γίνεται κρυφά µέσω εµπορικών συµφωνιών ΕΕ µε Καναδά (CETA) και µε Αµερική (TTIP). Η πρώτη έχει ήδη εγκριθεί από τις κυβερνήσεις και το µόνο που µπορεί να την ακυρώσει είναι το Ευρωκοινοβούλιο. Η µάχη αυτή είναι η µητέρα τον µαχών. Και όµως, κανείς δεν ξέρει καν ότι εξελίσσεται.

κατηγορία: Ομιλίες - Άρθρα

10/07/2014

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Υπό διπλή διερεύνηση οι όροι πώλησης του Ελληνικού

Υπό διπλή διερεύνηση βάζει η Ευρωπαική Επιτροπή τη σύμβαση πώλησης του Ελληνικού, με βάση απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Αλμούνια σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Κρίτων Αρσένη.

κατηγορία: Τελευταία νέα

30/06/2014

Ευρωπαϊκό φρένο στην πώληση της ΔΕΗ

Προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εμπεριέχει διατάξεις που παραβαίνουν την κοινοτική νομοθεσία απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της απάντησης που έδωσε σε σχετική ερώτηση του  ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη. 

κατηγορία: Δελτία Τύπου

30/06/2014

Κρυφά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι φοροαπαλλαγές του Ελληνικού

Άγνοια για τις παράνομες φοροαπαλλαγές που δίνονται από την ελληνική κυβέρνηση στον αγοραστή με την αγορά της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, δηλώνει ότι έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη. 

κατηγορία: Δελτία Τύπου

26/06/2014

Σοκ και άγνοια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα τεκταινόμενα στις Σκουριές

Η κυβέρνηση δεν ενημερώνει ως όφειλε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας κατά την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

κατηγορία: Τελευταία νέα

Σκεφτείτε πριν εκτυπώσετε | Τοποθετήστε στους σελιδοδείκτες σας | Sitemap