GR | EN
30/06/2014

Ευρωπαϊκό φρένο στην πώληση της ΔΕΗ

Προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εμπεριέχει διατάξεις που παραβαίνουν την κοινοτική νομοθεσία απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της απάντησης που έδωσε σε σχετική ερώτηση του  ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη. 

30/06/2014

Κρυφά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι φοροαπαλλαγές του Ελληνικού

Άγνοια για τις παράνομες φοροαπαλλαγές που δίνονται από την ελληνική κυβέρνηση στον αγοραστή με την αγορά της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, δηλώνει ότι έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη. 

22/05/2014

Εννιάλεπτο ντοκιμαντέρ για τον αγώνα των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπία

Τον αγώνα των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της κατασκευής Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία προβάλλει το εννιάλεπτο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή και υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτωνα Αρσένη. Στο βίντεο μιλούν τα μέλη του «Δικτύου 50» για τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη τη συμπρωτεύουσα η μετατροπή της Ευκαρπίας σε τόπο εναπόθεσης και καύσης σκουπιδιών και επισημαίνεται ότι το έργο είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τον πραγματικό όγκο των απορριμμάτων που παράγονται από τους δήμους.

22/05/2014

Καταγγελία στην Κομισιόν για τις αδιαφανείς σχέσεις της τρόικας με λομπίστες

Νέα ερώτηση–καταγγελία στην Κομισιόν για τις αδιαφανείς σχέσεις της τρόικας με εταιρείες συμβούλων και δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης, ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων ιδιωτών έχουν συναντηθεί με την τρόικα από την έλευσή της στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

21/05/2014

Για δεύτερη φορά στην Κομισιόν η πώληση του Ελληνικού

Για δεύτερη φορά καταγγέλλει με γραπτή ερώτησή του στην Κομισιόν την πώληση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης.

21/05/2014

Στην Κομισιόν η έλλειψη διαφάνειας στους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ

Ερώτηση στην Κομισιόν με θέμα την έλλειψη διαφάνειας στους διαγωνισμούς που διενεργεί για το ΤΑΙΠΕΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας και την παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις έθεσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης.

20/05/2014

Τέσσερις ερωτήσεις στην Κομισιόν για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική

Τέσσερις ερωτήσεις στην Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης, σχετικά την παράνομη λήψη γενετικού υλικού από κατοίκους της Χαλκιδικής που μετέχουν στον αγώνα κατά τις εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, τη ρύπανση των υπόγειων υδάτων, την αποστράγγιση του Στρατωνικού όρους και τη λειτουργία εργοστασίων εμπλουτισμού και αποθήκευσης επικίνδυνων και τοξικών ουσιών σε Ολυμπιάδα και Στρατώνι.

15/05/2014

Στον Βόλο για συναντήσεις στον ΟΑΕΔ, την ΔΕΥΑΜΒ, τον ΟΛΒ, τη λίμνη Κάρλα και το αεροδρόμιο Αγχιάλου ο Κρίτων Αρσένης.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Πέμπτη οι συναντήσεις που άρχισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Κρίτωνας Αρσένης με κινήματα και εργαζόμενους στον Βόλο. Οι συναντήσεις ξεκίνησαν από τον ΟΑΕΔ όπου ο Κρίτων Αρσένης μίλησε με εργαζόμενους του οργανισμού, αλλά και άνεργους συμπολίτες μας και ενημερώθηκε για την απόκρυψη του πραγματικού ποσοστού της ανεργίας που ξεπερνάει το 50% καθώς πολλές κατηγορίες ανέργων δεν καταγράφονται. 

14/05/2014

Ανυπόστατα τα νούμερα για τους υδρογονάνθρακες

Για προεκλογικό εμπόριο ελπίδας με ανυπόστατα νούμερα για έσοδα του Δημοσίου δισεκατομμυρίων ευρώ από την εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και για κίνδυνο καταστροφής της τοπικής οικονομίας στα Ιωάννινα από ενδεχόμενη έρευνα για σχισθολιθικό πετρέλαιο και αέριο στα Ζαγοροχώρια, στα Μαστοροχώρια και την Κόνιτσα, κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης

14/05/2014

Τετράλεπτο ντοκιμαντέρ για το πως η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό μέσω της "μικρής ΔΕΗ"

Τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τους πολίτες, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον η εκχώρηση σε ιδιώτες των υδροηλεκτρικών φραγμάτων του Άραχθου, του Νέστου, του Άγρα και του Εδεσσαίου ποταμού μέσω της δημιουργίας και στη συνέχεια της πώλησης της μικρής ΔΕΗ από την ελληνική κυβέρνηση, περιγράφει το τετράλεπτο βίντεο που γυρίστηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή και υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτωνα Αρσένη.

13/05/2014

Στον Βόλο με τα κινήματα και τους ενεργούς πολίτες ο Κρίτων Αρσένης

Ο Βόλος είναι ο επόμενος σταθμός του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος σήμερα Τρίτη, 13 Μαΐου, θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

13/05/2014

Άμεση αλλαγή της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής ζητά ο Κρίτων Αρσένης

Τη δέσμευση να συνεχίσει τον αγώνα για την προώθηση μέσω του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μίας πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο στην ΕΕ που θα βασίζεται στα δικαιώματα και τον ανθρωπισμό, εκφράζει ο ευρωβουλευτής, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρεσβευτής για την ισότητα και την ισονομία, Κρίτων Αρσένης υπογράφοντας το κείμενο της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο: «Δεσμεύομαι να προστατεύσω τους ανθρώπους πάνω από τα σύνορα».

 

12/05/2014

Η Καστοριά στη λίστα με τα επτά πιο απειλούμενα μνημεία στην Ευρώπη

Με επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία του Κρίτωνα Αρσένη να κινητοποιήσει φορείς για την προστασία της παλιάς πόλης της Καστοριάς. Μετά από έκκλησή του στην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ξεκίνησε η προσπάθεια να περιληφθεί ο παραδοσιακός οικισμός της Καστοριάς στον κατάλογο της Europa Nostra με τα επτά ευρωπαϊκά Μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε.

12/05/2014

Στο Κιλκίς μαζί με το μέτωπο κατά της εξόρυξης χρυσού ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης

Με το μέτωπο ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο συναντήθηκε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Κρίτων Αρσένης ο οποίος επισκέφθηκε το Κιλκίς. Στη συνέχεια μαζί με τα μέλη του μετώπου μετέβη στο χωριό Παλατιανό περιοχή στην οποία βρίσκεται σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της ρωμαϊκής περιόδου όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθούν τα ορυχεία.

08/05/2014

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα της μη καταβολής των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μη καταβολή της οφειλόμενης αποζημίωσης και των δεδουλευμένων στους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου που απολύθηκαν στις 11 Ιουνίου, μετά την αντιδημοκρατική και αυταρχική πράξη της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης. 

07/05/2014

Στην Κομισιόν οι τρεις παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Τις τρεις ερωτήσεις που κατέθεσε στην Κομισιόν -εκ των οποίων η μία κατεπείγουσα- για την ομηρία περίπου δύο εκατομμυρίων καταναλωτών και την πιθανή απόλυση περισσότερων από 3.000 εργαζομένων της νέας “μικρής ΔΕΗ” καθώς και την πώληση των δικτύων της ΔΕΗ σε hedge funds, παρουσίασε σήμερα σε συνάντηση στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το προεδρείο της ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης

06/05/2014

Συνάντηση Κρίτωνα Αρσένη με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης, θα επισκεφθεί αύριο στις 12.00  τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπου θα έχει συνάντηση με το προεδρείο. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι επικείμενες εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης που προωθεί το ΥΠΕΚΑ και προβλέπει το "σπάσιμο" της, την εκχώρηση της λεγόμενης "μικρής ΔΕΗ" και την πώληση των δικτύων της σε ιδιώτες.

04/05/2014

Στην Άρτα και στο φράγμα Πουρναρίου ο Κρίτων Αρσένης

Την πλήρη αντίθεσή του στην εκχώρηση σε ιδιώτες των υδροηλεκτρικών μονάδων «Πουρνάρι Ι και ΙΙ» στον ποταμό Άραχθο μέσω της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ» από την κυβέρνηση, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με εργαζόμενους στο Πουρνάρι και τοπικούς φορείς.

04/05/2014

Για δεύτερη φορά αύριο ο Κρίτων Αρσένης στην Πάτρα

Επιστρέφει αύριο, Δευτέρα 5 Μαϊου ξανά στην Πάτρα, μετά την πρώτη επίσκεψη του Σαββάτου 2 Μαΐου, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης.

02/05/2014

Περιοδεία στην Άρτα ενάντια στην πώληση των υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ

Την πλήρη αντίθεσή του στην εκχώρηση σε ιδιώτες των υδροηλεκτρικών μονάδων «Πουρνάρι Ι και ΙΙ» στον ποταμό Άραχθο μέσω της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ» από την κυβέρνηση, εκφράζει ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης, ο οποίος στη 1.30 μ.μ. θα αναπτύξει στους εργαζόμενους στο Πουρνάρι και τους τοπικούς φορείς τη νέα ερώτηση-«καταγγελία» που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

30/04/2014

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η παράνομη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με την παράνομη μη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης.

30/04/2014

Τρίτη καταγγελία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πώληση των αεροδρομίων της χώρας

Συνέντευξη τύπου για την παράνομη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης καθώς και άλλων 21 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας έδωσε  στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης σήμερα από κοινού με τον σύλλογο εργαζομένων, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης.

29/04/2014

‘Πρεσβευτής’ για την ισότητα και ισονομία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κρίτων Αρσένης

Εφαλτήριο για νέους αγώνες για τα δικαιώματα όλων των πολιτών χαρακτήρισε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσενης την ανακήρυξή του ως πρεσβευτή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάδοση των θεμελιωδών αρχών της ισότητας και της ισονομίας που προωθεί η πανευρωπαϊκή καμπάνια «Οχι μίσος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το 2014».

24/04/2014

Περιοδεία Κρίτωνα Αρσένη: Επόμενοι σταθμοί, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα

Οι Σέρρες, η Καβάλα και η Δράμα είναι οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτωνα Αρσένη, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

22/04/2014

O Κρίτων Αρσένης στην Κρήτη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

Η Κρήτη είναι, μετά τα Κύθηρα και τα Ιωάννινα, ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του Κρίτωνα Αρσένη στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, ως υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.