σε , ,

Έως πότε θα είναι εκτός επιδομάτων κορωνοϊού οι εποχιακά εργαζόμενοι;

Αθήνα, 3 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Έως πότε θα είναι εκτός επιδομάτων κορωνοϊού οι εποχιακά εργαζόμενοι;»
Την  απουσία μέτρων στήριξης για τους εποχιακά εργαζόμενους λόγω πανδημίας, καταγγέλει ο ο Κρίτων Αρσένης, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΜέΡΑ25, με αναφορά που υπέβαλε στην Βουλή. Στην αναφορά, επισημαίνεται η περίπτωση των εποχιακά εργαζόμενων τουριστικών σκαφών με ασφάλιση στο ΙΚΑ, ως παράδειγμα για όλους τους εποχιακά εργαζόμενους.

«Η προφανής αυτή παράλειψη καταδεικνύει την απουσία μέτρων στήριξης για τους εποχιακά εργαζόμενους», δήλωσε ο Κρίτων Αρσένης, «που βάλλονται δυσανάλογα από την οικονομική παράλυση και την κατάρρευση του τουρισμού, λόγω πανδημίας. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα, ώστε να μην αφήσουμε μια τεράστια κατηγορία εργαζομένων απροστάτευτη.»

Βάσει της επιστολής του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος που συμπεριλήφθηκε στην αναφορά, η κυβέρνηση θα μπορούσε να παρέχει πολύτιμη υποστήριξη σε αυτούς τους επαγγελματίες με το να συμπεριλάβει τα συγκεκριμένα επαγγέλματα σε καθεστώς αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, λόγω κορωνοϊού.

«Αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα για την επούλωση των κοινωνικών πληγών της πανδημίας, σε μια κατηγορία συμπολιτών μας που δεν έχει καμία άλλη διέξοδο αυτή τη στιγμή.»

Διαβάστε την αναφορά.