σε , ,

Αδικαιολόγητες οι συγκοινωνιακές ελλείψεις σε δήμους της Δυτικής Αθήνας

Αθήνα, 6  Ιουλίου 2020

ΔΗΛΩΣΗ

Κ. Αρσένης: “Αδικαιολόγητες οι συγκοινωνιακές ελλείψεις σε δήμους της Δυτικής Αθήνας”

Σήμερα, ένα κομμάτι της Δυτικής Αθήνας προστίθεται στον σύγχρονο συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας, καθώς παραδίδονται στο επιβατικό κοινό οι τρεις σταθμοί του Μετρό «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια». Όμως, υπάρχουν ακόμη δήμοι της Δυτικής Αθήνας που υποφέρουν από την απαράδεκτη απουσία αξιόπιστων και λειτουργικών δημόσιων συγκοινωνιών.

Η Πετρούπολη, το Ίλιον, οι Άγιοι Ανάργυροι δεν προβλέπεται να δουν Μετρό στην περιοχή τους η κοντά στα σύνορά τους, ούτε σε 10 χρόνια. Και όμως υπάρχει λύση: αν η κυβέρνηση δημοπρατήσει άμεσα την επέκταση της γραμμής 2 από Ανθούπολη προς Ίλιον, με μικρό κόστος και σύντομα χρονοδιαγράμματα, οι τρεις τελευταίοι δήμοι της Δυτικής Αθήνας θα μπουν στο συγκοινωνιακό χάρτη.

Το ζήτησα με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών και θα συνεχίσω να παλεύω μέχρι να γίνει πράξη. Επίσης, έως τότε επείγει η άμεση δρομολόγηση λεωφορείων εξπρές που να συνδέουν την Ανθούπολη με το κέντρο της Πετρούπολης, του ‘Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων. Θα έπρεπε να είναι κινήσεις κοινής λογικής από την κυβέρνηση. Δυστυχώς, το αυτονόητο δεν είναι δεδομένο.