σε , , , , ,

Ανάγκη άμεσης επισκευής σχολικών κτιρίων στο Αιγάλεω

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κ. Αρσένης: “Ανάγκη άμεσης επισκευής σχολικών κτιρίων στο Αιγάλεω”

  • Επικίνδυνα προβλήματα συντήρησης σε σχολικά κτίρια στο δήμο Αιγάλεω
  • Η κεντρική διοίκηση υποχρηματοδοτεί τη συντήρηση των σχολικών υποδομών
  • Η καθυστέρηση αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων οφείλεται στις διαδικασίες δημόσιων έργων και στις απαραίτητες διαδικασίες για την τήρηση των κανόνων διαφάνειας, απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών

Ο τραυματισμός την 1η Ιουλίου μιας μητέρας, που συνόδευε το παιδί της, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω από αποκόλληση παραθύρου που έπεσε πάνω της, κατέδειξε για άλλη μια φορά την επικίνδυνα κακή κατάσταση των σχολικών κτιρίων στο δήμο Αιγάλεω. «Ο δήμαρχος Αιγάλεω καταγγέλλει ότι οι ανάγκες για τις επισκευές των κτιρίων είναι 500.000 ευρώ το χρόνο και παραλαμβάνει από το Δημόσιο 120.000 ευρώ το χρόνο. Ζητώ, σε αυτόν το δήμο που έχει πληγεί τόσο δυσανάλογα από το σεισμό της 17ης Ιουλίου, να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση. Αλλά πρέπει να δείτε εν γένει το θέμα της χρηματοδότησης των δήμων για τα σχολικά κτίρια. Είναι σαφές ότι ως κεντρική διοίκηση καλύπτετε μόνον το 1/4 του απαιτούμενου προϋπολογισμού για την κάλυψη αυτών των αναγκών» τόνισε ο Κρίτων Αρσένης, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θ.Λιβάνιος σημείωσε ότι ο δήμος Αιγάλεω δεν έχει ζητήσει έως σήμερα έκτακτη χρηματοδότηση μετά το σεισμό του περασμένου Ιουλίου.

Σε επίμονο ερώτημα του Κ.Αρσένη για ποιους λόγους δεν προχωρά η άμεση επισκευή των σχολικών κτιρίων, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω παλαιότητας και ελλιπούς συντήρησης, ο Θ.Λιβάνιος απάντησε ότι «είναι γνωστό το πρόβλημα καθυστέρησης των δημοσίων έργων, καθώς όλα πρέπει να γίνονται και σύμφωνα με τον απόλυτο κανόνα της διαφάνειας αλλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση και λόγω κορωνοϊού».