σε , ,

Απαιτείται άμεσος σχεδιασμός πολιτικών για τα δικαιώματα των ΑμεΑ με το συντονισμό όλων των αρμοδίων φορέων

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Απαιτείται άμεσος σχεδιασμός πολιτικών για τα δικαιώματα των ΑμεΑ με το συντονισμό όλων των αρμοδίων φορέων»

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 13 Φεβρουαρίου 2020, η Επίκαιρη Ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, Βουλευτή ΜέΡΑ25 της Δυτικής Αθήνας, με θέμα «Ανάληψη πρωτοβουλιών συντονισμού της κυβέρνησης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ», στην οποία απάντησε o Υπουργός Επικρατείας κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης, που είναι αρμόδιος για τα ζητήματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου για θέματα δικαιωμάτων των ΑμεΑ.

Η ερώτηση αφορούσε στο ζήτημα που ανέδειξε η διαδικτυακή κοινότητα «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ» για την έλλειψη ενημέρωσης της κοινότητας αναπήρων από τους αρμόδιους φορείς για τα δικαιώματά της, καθώς δεν φαίνεται να διευκολύνεται η προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ στην επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για την διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών για τα δικαιώματά τους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίτων Αρσένης:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, με την ειδική αρμοδιότητα που του έχει δοθεί (άρθρο 69, ν.4488/2017) ως Συντονιστικός Μηχανισμός στην Κυβέρνηση για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, είναι αρμόδιος για το συντονισμό των πολιτικών των αρμόδιων Υπουργείων. Όμως, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε δει ουσιαστική πρόοδο στον τομέα. Τα δικαιώματα των ΑμεΑ δεν προσφέρονται απλώς για επικοινωνιακή πολιτική, αλλά θα πρέπει να αποτελούν  προτεραιότητα όλου του πολιτικού κόσμου.»

Παρακολουθήστε το video της επίκαιρης ερώτησης: