σε , ,

Αφού γνωρίζατε ότι οι «επενδυτές» είναι υπόδικοι γιατί προωθούσατε την «επένδυση» στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου κ. Γεωργιάδη;

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κ. Αρσένης: Αφού γνωρίζατε ότι οι «επενδυτές» είναι υπόδικοι γιατί προωθούσατε την «επένδυση» στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου κ. Γεωργιάδη;

  • Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπει στον/ην Ανακριτή Διαφθοράς επτά άτομα για κακουργηματικές πράξεις συμπεριλαμβανομένης της διευθύνουσας συμβούλου των «επενδυτών»
  • Ο Yπουργός Ανάπτυξης δήλωνε ότι η «Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί οριστικά» και ότι επενδυτής είναι ο «Εμίρης του Κατάρ», ενώ γνώριζε ότι κανένα από τα δυο δεν αληθεύει
  • Τον Αύγουστο του 2019 πολυμελής αντιπροσωπεία του νησιού, στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής ΝΔ του νησιού, είχε ενημερώσει τον Υπουργό για τα πραγματικά γεγονότα
  • Παραμένει ερωτηματικό, γιατί ο Υπουργός εμμένει να στηρίζει μια παράνομη δραστηριότητα που έχει κοστίσει στο Δημόσιο ζημιά 17,5 εκ. ευρώ
  • Ο Υπουργός δήλωσε σήμερα στη Βουλή ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με την «επένδυση». Εφόσον «οι κάτοικοι του νησιού, δεν θέλουν δουλειές, είναι δικό τους θέμα»

Σειρά σοβαρών ερωτηματικών, που εγείρονται για την φερόμενη σαν επένδυση του Εμίρη του Κατάρ στη Ζάκυνθο, έθεσε σήμερα ο Βουλευτής ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας Κρίτων Αρσένης στον Υπουργό Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη. Σοβαρό υποστηρικτικό υλικό στην Επίκαιρη Ερώτηση του Κ.Αρσένη, προσέθεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών στις 11 Ιουνίου 2020, που διαπιστώνει ότι από τα 14.500 στρ., ούτε ένα δεν είχε πραγματικά στην ιδιοκτησία του ο φερόμενος σαν ιδιοκτήτης και ζητά να ελεγχθεί εάν και άλλα άτομα, που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία, πρέπει να παραπεμφθούν. Ήδη με το βούλευμα παραπέμπονται με βαριές κατηγορίες επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ο φερόμενος σαν πωλητής της έκτασης, η συμβολαιογράφος, η διευθύνουσα σύμβουλος της φερόμενης σαν επενδυτικής εταιρείας και δημόσιοι λειτουργοί.

Το βασικό ερώτημα του Κ.Αρσένη ήταν για ποιο λόγο ο Υπουργός, με δημόσιες δηλώσεις του συνέχιζε να υποστηρίζει την «επένδυση», όταν είχε προσωπικά ενημερωθεί λεπτομερώς για όλες τις δικαστικές εξελίξεις και τα διαθέσιμα στοιχεία από πολυμελή αντιπροσωπεία του νησιού τον Αύγουστο 2019.

Συγκεκριμένα, ο Κ.Αρσένης, αφού παρέθεσε δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού, τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο 2020, με τις οποίες εμφανιζόταν ως θερμός υποστηρικτής της «επένδυσης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Και επειδή λέτε ότι τώρα βγήκε τέτοια απόφαση. Να σας θυμίσω την απόφαση του 2018 (σ.σ. του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου) λέει ότι «προκύπτουν σοβαρά ζητήματα και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση»ενώ εσείς στις δηλώσεις λέγατε ότι υπάρχουν «οριστικές αποφάσεις» και έχει «καθαρισθεί δικαστικά η απόφαση». Είναι δηλώσεις σας εδώ στη Βουλή κύριε Υπουργέ. Πλήρως αναληθείς».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «όσον αφορά στη δικαστική εξέλιξη της υποθέσεως, δεν παρεμβαίνω καθόλου» και σχολίασε σχετικά με το βούλευμα-καταπέλτης: «Το βούλευμα λέει να συνεχισθεί η διερεύνηση. Να συνεχισθεί. Εάν δεν θέλουν οι Ζακυνθινοί την επένδυση, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Θέλουν οι Ζακυνθινοί να μη βρει κανένας τους δουλειά; Να μην βρει! Θέλουν να μη γίνει καμία επένδυση στη Ζάκυνθο; Να μη γίνει καμία! Δεν θα ασχοληθώ καθόλου».

«Κύριε Υπουργέ συνεχίζετε να προτρέπετε τους ανθρώπους της Ζακύνθου να ασχολούνται με την επένδυση ακόμη» απάντησε ο Κ.Αρσένης. «Αλήθεια, επειδή λέτε ότι είναι επένδυση του Εμίρη του Κατάρ… Υπάρχει έγγραφο της πρεσβείας του Κατάρ, που λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την εταιρεία. Επιτέλους, τι κάνετε κύριε Υπουργέ; Σας είπε η αντιπροσωπεία από τη Ζάκυνθο ότι η εταιρεία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον εμίρη του Κατάρ ή όχι; Το λέω, διότι αυτό είναι το δικό σας αφήγημα». 

«Εγώ τη λέξη Εμίρης του Κατάρ, δεν την είπα. Είπα, συμφέροντα του Κατάρ. Μου είναι αδιάφορο αν είναι ο Εμίρης ή ο κακομοίρης. Εκεί είχαμε κάποια κτήματα αναξιοποίητα για αιώνες και πήγε να γίνει μια επένδυση. Βγαίνει το αστικό δικαστήριο και λέει είναι νόμιμη επένδυση. Βγαίνει το άλλο δικαστήριο, που κάνει ποινική διερεύνηση και διατάσσει να συνεχισθεί η διερεύνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αποδειχθεί κάποια απάτη» απάντησε ο Α.Γεωργιάδης.

«Δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση αστικού δικαστηρίου που να αποφασίζει ότι η επένδυση είναι νόμιμη. Με την πρώτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου (97/2015) ασκήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα, ο φερόμενος σαν πωλητής της έκτασης δεν αναγνωρίζεται ως ιδιοκτήτης και διατάσσεται να μη γίνει καμία μεταβολή στην επίδικη έκταση. Με τη δεύτερη, προδικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου (20/2018) διατάσσεται πραγματονωμοσύνη» σημειώνει ο Κ. Αρσένης και προσθέτει ότι δεν πρόκειται για «απλή διερεύνηση», αλλά για μεταφορά της υπόθεσης στον/ην Ανακριτή Διαφθοράς με βαρύτατο κατηγορητήριο.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης: