Εκλέχτηκα στην Ευρωβουλή το 2013, με στόχο να συμβάλω στη μάχη για την κλιματική κρίση λίγο πριν την Συμφωνία του Παρισιού.

Θάλασα - Αλιεία

Σκουριές

Ήμουν ο πρώτος Ευρωβουλευτής που επισκέφτηκέ τις Σκουρίες. Κατέθεσα ερώτηση στην Ευρωπαική Επιτροπη στης 6 του Δεκέμβρη

.  Στις 6 Μαΐου του ίδιου χρόνου είναι ο βασικός εισηγητής διακομματικού ψηφίσματος για την απαγόρευση χρήσης κυανίου στην εξόρυξη χρυσού εντός της Ε.Ε.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, με πρωτοβουλία Κρίτωνα Αρσένη, υπερψηφίζεται ψήφισμα για τις νησιωτικές περιοχές με στόχο την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κατοίκων των νησιών, τόσο αναφορικά με τη σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα όσο και σχετικά με το κόστος των προϊόντων αλλά και την πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά.

Το 2011 καταγγέλλει τις προνομιακές σχέσεις της τρόικας με επιχειρηματίες και λομπίστες. Τον Νοέμβριο του 2012 έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη συγκυβέρνηση καταγγέλλοντας το «εμπόριο ελπίδας» στο θέμα της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου με τις ανυπόστατες προσδοκίες που δημιουργούσαν. Τον Ιούνιο του 2011 τοποθετήθηκε αρνητικά στο χωροταξικό του Τουρισμού. Δύο μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2011, είναι συνιδρυτής της Διακομματικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Left Caucus). Την ίδια περίοδο δίνει μάχη εναντίον των διεθνών εμπορικών συμφωνιών με Καναδά και Αμερική που παρακάμπτουν τη δημοκρατία υπέρ των πολυεθνικών.

Δεν ειμαι σιγουρη εαν πρεπει να πουμε τα παντα για τις Σκουριες εδω η να βαλουμε αλλη σελίδα μαλλον αλλη σελίδα