σε , , ,

«Δέσμευση κυβέρνησης να παραχωρήσει το Τουριστικό Περίπτερο Δαφνίου στο Δήμο Χαϊδαρίου»

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 6 Δεκεμβρίου 2019 η Επίκαιρη Ερώτηση τoυ Κρίτωνα Αρσένη, Βουλευτή Δυτικής Αθήνας, με θέμα «Παραχώρηση χρήσης Αναψυκτήριου Μονής Δαφνιού στον Δήμο» στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η ερώτηση αφορά στη διεκδίκηση του καταστήματος εστίασης «Γιορτή» που ανήκε στον ΕΟΤ και σήμερα στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Ο δήμος Χαϊδαρίου διεκδικεί το ακίνητο, του οποίου η χρήση είχε παραχωρηθεί από το 1997 έως το 2017, αλλά στη συνέχεια δεν ανανεώθηκε η παραχώρηση.

Όπως δήλωσε ο Κρίτων Αρσένης:

«Πετύχαμε σήμερα στην ολομέλεια μια πρώτη νίκη για το Χαϊδάρι. Ο Δήμος χρειάζεται τα έσοδα από το Τουριστικό Περίπτερο Δαφνίου, «Εστιατόριο «Γιορτή», για να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα οικονομικά  του προβλήματα. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να αποτραπεί κάθε πιθανότητα πώλησης του χώρου (στην καρδιά του αρχαιολογικού περίπατου της Ιεράς Οδού) σε ιδιώτη. Έφερα το ζήτημα στη Βουλή και ζήτησα από την Κυβέρνηση να παραχωρήσει τον χώρο ξανά στο Δήμο Χαϊδαρίου. Και ο υφυπουργός δεσμεύθηκε να το κάνει. Θα παρακολουθώ το ζήτημα, έως την υπογραφή του συμφωνητικού παραχώρησης από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Χαϊδαρίου».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης εδώ

Δείτε το βίντεο της επίκαιρης ερώτησης: