σε ,

Δηλώσεις για το Χωροταξικό του Τουρισμού στην εφημερίδα Free Sunday

“Η πρόταση του νέου Χωροταξικού του Τουρισμού κινείται στη λογική του άρθρου 148 του κ. Βορίδη, το οποίο καταψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Προωθεί τη μαζική δόμηση σε νησιά και βραχονησίδες, σε περιοχές Natura και σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας και κατ΄ ουσία την επιτρέπει ακόμα σε δάση και σε δασικές εκτάσεις.Οι προτάσεις του νέου Χωροταξικού του Τουρισμού ξεπερνούν κατά πολύ τις χειρότερες εκδοχές των περιβόητων προτάσεων Σουφλιά τις οποίες δεσμευτήκαμε στο ΠΑΣΟΚ να αποσύρουμε και να αντικαταστήσουμε με προτάσεις για τον βιώσιμο τουρισμό υψηλής προστιθέμενης και κοινωνικά αναδιανεμόμενης αξίας.

Είναι χωροταξικό για τους λίγους, για τους μεγαλοεργολάβους και τους μεγάλους κτηματομεσίτες που θέλουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της χώρας βγάζοντας εύκολο χρήμα και αφήνοντας πίσω τους ημιτελή κουφάρια. Επιτρέπει στην ουσία τη δόμηση παντού χωρίς κανόνες. Ποιος όμως σοβαρός επενδυτής θα επενδύσει σε μια χώρα χωρίς κανόνες;

Απαιτείται η απόσυρση του, όπως και των διατάξεων του νομού 4002/2011 για τα “σύνθετα τουριστικά”, τα μαζικά ιδιωτικά χωριά δηλαδή, που μπορούν να χτιστούν χωρίς έλεγχο από την πολεοδομία αλλά με αδειοδότηση από τον ΕΟΤ.”

Δείτε το πλήρες άρθρο: http://www.citypress.gr/freesunday/index.html?action=article&article=3167

Άρθρα του Κρίτωνα Αρσένη για το ίδιο θέμα:

Η Ελλάδα στην τρύπα του γκολφ και της παραθεριστικής κατοικίας

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=6497

Όπλα μαζικής παραθεριστικής καταστροφής

http://www.citypress.gr/freesunday/index.html?action=article&article=999

Η τουριστική κατοικία δεν θα μας βγάλει από την κρίση

http://www.citypress.gr/freesunday/index.html?action=article&article=1710

Τσιμέντο – Ελλάδα : 1-0

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=13711