σε ,

«Δώρα για λίγους και «εκλεκτούς» φέρνει το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο»

Τη μετατροπή της χώρας σε μία υπερφορολογημένη «μπανανία» και «δωράκια» για «εκλεκτούς» επιχειρηματίες φέρνει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα», είπε κατά την εισήγησή του στην ολομέλεια της Βουλής στις 23 Οκτωβρίου ο Κρίτων Αρσένης, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25. Ακολουθεί μία σύντομη δήλωσή του για το ζήτημα:
«Το ονομαζόμενο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης:
  • Ακυρώνει στην πράξη τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κάνοντάς τες τρυπητήρι από τις εξαιρέσεις.
  • Επιδοτεί ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, ξεπληρώνοντας γραμμάτια σε καναλάρχες, που πλέον θα είναι και ανώνυμοι.
  • Επιδοτεί ορυχεία και εξορύξεις μετάλλων, όταν αυτές οι δραστηριότητες δε φορολογούνται αλλά ανταγωνίζονται τον τουρισμό που παράγει έσοδα, εισοδήματα και απασχόληση.
  • Επιδοτεί τα συνωδά έργα εξορύξεων υδρογονανθράκων.
  • Προωθεί τον ηλεκτρονικό τζόγο.
  • Κάνει εκλεκτική την προστασία των αρχαιοτήτων, αφού μόνο τα κηρυγμένα μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι που θα περιλαμβάνονται στον ψηφιακό χάρτη θα αποτελούν βάση για άρνηση αδειοδότησης, όταν τα περισσότερα μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι προστατεύονταν αυτοδίκαια από την αρχαιολογική νομοθεσία χωρίς να έχουν κηρυχθεί. Τα τελευταία δεν θα προστατεύονται, στο στάδιο τουλάχιστον της αδειοδότησης.
  • Επιτρέπει τη δόμηση ουρανοξυστών παντού στην Ελλάδα, καθώς επιτρέπει την κατασκευή κτιρίων άνω των 32 μέτρων με την προϋπόθεση να χαρακτηρίζονται Κτίρια Ειδικής Αρχιτεκτονικής Σχεδίασης. Ο όρος αυτός υπάρχει μόνο στο νομοσχέδιο του Ελληνικού, για τους ουρανοξύστες του καζίνου. Για χάρη του Ελληνικού, θα γεμίσει η Ελλάδα ουρανοξύστες.
  • Δημιουργεί ιδιωτικούς δήμους, επιτρέποντας στους επιχειρηματίες να εισπράττουν τα δημοτικά τέλη από τα Mall και τα ιδιωτικά χωριά, από τους κατοίκους τους και τα μαγαζιά. Από αυτά, θα αποδίδουν μόνο το 20% στο τέλος του έτους στο δήμο.
  • Διαλύει το έργο του Αντώνη Τρίτση, εξαλείφοντας το τελευταίο μέτρο που είχε μείνει υπέρ της αποκέντρωσης, καθώς επιτρέπει την εγκατάσταση βιομηχανιών στην Αθήνα.
Η ανάπτυξη υποφέρει από την υπερφορολόγηση, τη διαφθορά και την κατάργηση της αγοραστικής δύναμης των κατοίκων της Ελλάδας. Η κυβέρνηση, που εκλέχθηκε για να σταματήσει την υπερφορολόγηση και να μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα, χάνει την πολιτική της νομιμοποίηση με το να μην τηρεί τις υποσχέσεις της, απλά και μόνο επειδή αντιδρούν οι δανειστές.

Με αυτό το νομοσχέδιο, η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία υπερφολογημένη «μπανανία»: μία χώρα χωρίς κανόνες για τους επενδυτές και ακραίους φόρους για τους κατοίκους, απλά και μόνο για να εξυπηρετήσουν τους λίγους και «εκλεκτούς». Αναπτύσσει έτσι ραγδαία την υποανάπτυξη».