- Ακυρώνει στην πράξη τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κάνοντάς τες τρυπητήρι από τις εξαιρέσεις.
- Επιδοτεί ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, ξεπληρώνοντας γραμμάτια σε καναλάρχες, που πλέον θα είναι και ανώνυμοι.
- Επιδοτεί ορυχεία και εξορύξεις μετάλλων, όταν αυτές οι δραστηριότητες δε φορολογούνται αλλά ανταγωνίζονται τον τουρισμό που παράγει έσοδα, εισοδήματα και απασχόληση.
- Επιδοτεί τα συνωδά έργα εξορύξεων υδρογονανθράκων.
- Προωθεί τον ηλεκτρονικό τζόγο.
- Κάνει εκλεκτική την προστασία των αρχαιοτήτων, αφού μόνο τα κηρυγμένα μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι που θα περιλαμβάνονται στον ψηφιακό χάρτη θα αποτελούν βάση για άρνηση αδειοδότησης, όταν τα περισσότερα μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι προστατεύονταν αυτοδίκαια από την αρχαιολογική νομοθεσία χωρίς να έχουν κηρυχθεί. Τα τελευταία δεν θα προστατεύονται, στο στάδιο τουλάχιστον της αδειοδότησης.
- Επιτρέπει τη δόμηση ουρανοξυστών παντού στην Ελλάδα, καθώς επιτρέπει την κατασκευή κτιρίων άνω των 32 μέτρων με την προϋπόθεση να χαρακτηρίζονται Κτίρια Ειδικής Αρχιτεκτονικής Σχεδίασης. Ο όρος αυτός υπάρχει μόνο στο νομοσχέδιο του Ελληνικού, για τους ουρανοξύστες του καζίνου. Για χάρη του Ελληνικού, θα γεμίσει η Ελλάδα ουρανοξύστες.
- Δημιουργεί ιδιωτικούς δήμους, επιτρέποντας στους επιχειρηματίες να εισπράττουν τα δημοτικά τέλη από τα Mall και τα ιδιωτικά χωριά, από τους κατοίκους τους και τα μαγαζιά. Από αυτά, θα αποδίδουν μόνο το 20% στο τέλος του έτους στο δήμο.
- Διαλύει το έργο του Αντώνη Τρίτση, εξαλείφοντας το τελευταίο μέτρο που είχε μείνει υπέρ της αποκέντρωσης, καθώς επιτρέπει την εγκατάσταση βιομηχανιών στην Αθήνα.
Με αυτό το νομοσχέδιο, η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία υπερφολογημένη «μπανανία»: μία χώρα χωρίς κανόνες για τους επενδυτές και ακραίους φόρους για τους κατοίκους, απλά και μόνο για να εξυπηρετήσουν τους λίγους και «εκλεκτούς». Αναπτύσσει έτσι ραγδαία την υποανάπτυξη».