σε , ,

Επανασύνδεση του ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά του δήμου Αγίας Βαρβάρας

Θετική η κυβέρνηση στο αίτημα Κ. Αρσένη για επανασύνδεση  του ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά του δήμου Αγίας Βαρβάρας

  •  Αίτημα 1ο: Την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος, χωρίς κόστος επανασύνδεσης, στα ευάλωτα νοικοκυριά του δήμου Αγίας Βαρβάρας ζήτησε ο Κ. Αρσένης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε ότι θα γίνει
  • Αίτημα 2ο: Το δίχτυ ασφαλείας για ευάλωτες ομάδες μπορεί να επεκταθεί, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αναστολή πληρωμών στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, ασχέτως των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού και του χρονικού εύρους των συνεπειών, απάντησε ο Υφυπουργός Περιβαλλοντος στον Κ. Αρσένη

«Οι άνθρωποι, στα σπίτια των οποίων κόπηκε το ρεύμα, εξαρτώνται για την επιβίωσή τους από τα επιδόματα και είναι εντυπωσιακό ότι κόψατε το ρεύμα στην αρχή του χειμώνα, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη καραντίνα και οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να αναζητήσουν πόρους επιβίωσης. Αφήνετε αυτά τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, χωρίς μέσο θέρμανσης, χωρίς τηλεκπαίδευση για τα παιδιά, των οποίων οι απουσίες θα μαζευτούν και θα χάσουν τάξη» σημείωσε ο Κρίτων Αρσένης, βουλευτής ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησής του για τη διακοπή ρεύματος σε σπίτια, στο δήμο Αγίας Βαρβάρας, με συνοδεία ΜΑΤ, στις 9 Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενος στη διαβεβαίωση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, ότι θα εκδοθεί σχετική ΚΥΑ που θα επικαιροποιεί τη ΚΥΑ του περασμένου Ιουλίου για το α’ κύμα του κορονοϊού, ο Κ. Αρσένης πρόσθεσε: «Δεν αρκεί η νομοθετική ρύθμιση. Πρέπει, άμεσα, να γίνει επανασύνδεση των νοικοκυριών και χωρίς κόστος. Πρόσφατα δώσατε 31 εκατομμύρια ευρώ για τον εξοπλισμό της Αστυνομίας. Ξεχάσατε, όμως, να επικαιροποιήσετε την ΚΥΑ για τα νοικοκυριά αυτά. Η αμέλεια είναι δική σας. Η επανασύνδεση πρέπει να γίνει χωρίς κόστος. Θα το κάνετε;»

Και συνέχισε ο Κ. Αρσένης: «Και επιπλέον, δεσμεύεσθε ότι δεν θα γίνει άλλη διακοπή ρεύματος ή νερού ή φυσικού αερίου εν μέσω πανδημίας; Αυτές τις δυο δεσμεύσεις ζητώ από εσάς, για να αισθανθούν οι πολίτες ότι η συζήτησή μας εδώ οδηγεί κάπου».

Υφυπουργός Περιβάλλοντος: «Θα προχωρήσουμε σε επανασύνδεση όσων η διακοπή σύνδεσης ρεύματος ήταν λάθος. Σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες» απάντησε ο Δ. Οικονόμου και πρόσθεσε: « Κάνετε την πρόταση, στη διάρκεια της πανδημίας να γίνει αναστολή πληρωμών κοινής ωφέλειας. Κάτι τέτοιο θα ήταν ευχάριστο για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επιδείξει τέτοια ανευθυνότητα και να πει ότι όσο διαρκεί η πανδημία, δεν θα κόβεται σε κανέναν το ρεύμα. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε και να επεκτείνουμε το δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες ομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υπονομεύσουμε την οικονομική βιωσιμότητα της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων». Και κατέληξε: «Διότι, ποιός θα πληρώσει, εάν υπάρξει πρόβλημα βιωσιμότητας; Θα το πληρώσει όλους ο ελληνικός λαός».

«Η κυβέρνηση σας βλέπει παντού ρετιρέ και κακοπληρωτές. Με την πλήρη αποτυχία των πολιτικών σας για την επιδημία και την 4η σκληρότερη καραντίνα στον κόσμο, που κατά συνέπεια έχετε επιβάλλει, έχετε φτάσει σχεδόν όλους τους πολίτες στα όρια της αδυναμίας πληρωμών» σχολίασε ο Κ. Αρσένης.