σε , , ,

Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε δήμους της Δυτικής Αθήνας

Αθήνα, 2 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε δήμους της Δυτικής Αθήνας»

Το κώδωνα του κινδύνου για την συμφόρηση των νοσοκομείων αναφοράς αν δεν ενδυναμωθούν οι τοπικές δομές υγείας κρούει  ο Κρίτων Αρσένης, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΜέΡΑ25 καταθέτοντας ως αναφορά προς την κυβέρνηση σχετική επιστολή των Δημάρχων Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Πετρούπολης.

Η επιστολή αποτελεί κοινή έκκληση των Δήμων για την ένταξη της Μονάδας Υγείας Αγίων Αναργύρων στο σχεδιασμό αντιμετώπισης του κορωνοϊού από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με σκοπό να επιτρέψει στους Δήμους να προλάβουν τη συμφόρηση των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής.

Ήδη από τις αρχές Μαρτίου, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και γιατροί από τα πρωτοβάθμια κέντρα υγείας, όπως ο κ. Βήχας από το κέντρο Υγείας Δάφνης, έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την κυβέρνηση να χτίσει ένα ευρύ δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας με κατάλληλα εξοπλισμένα ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα. Το δίκτυο αυτό θα επιτρέψει τη μαζική εξέταση του πληθυσμού, τον μόνο τρόπο για να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Την ανάγκη αυτή έχει τονίσει και ο Βουλευτής, κ. Κρίτων Αρσένης, με σειρά ερωτήσεων που έχει απευθύνει στους αρμόδιους Υπουργούς.

“Τα δημοτικά ιατρεία, και συνολικά οι πρωτοβάθμιες μονάδες, μπορούν και πρέπει αυτή τη στιγμή να γίνουν οι πρώτοι υποδοχείς των ασθενών με συμπτώματα”, δήλωσε ο Κρίτων Αρσένης, “Μακράν ασφαλέστερη επιλογή από το τηλεφωνικό κέντρο και τις εξ αποστάσεως διαγνώσεις του ΕΟΔΥ, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας τις καταγγελίες για τη στελέχωσή τους από μη ιατρικό προσωπικό. Η πρόσφατη απώλεια της 41χρονης γυναίκας στην Καστοριά δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας” 

“Οι τραγικές εξελίξεις σε Ιταλία και Ηνωμένες Πολιτείες μας έχουν δείξει ένα απαισιόδοξο προηγούμενο και εμείς οφείλουμε να το λάβουμε υπόψη μας,” δήλωσε ο Κρίτων Αρσένης “η ένταξη της Μονάδας Υγείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων θα είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα για την πρόληψη της εξάπλωσης ενός θανατηφόρου ιού σε τουλάχιστον 200.000 κατοίκους. Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα, προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη στους συνυπογράφοντες Δήμους.”

Διαβάστε την αναφορά.