σε ,

Ημερίδα για τη νησιωτικότητα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Κρίτωνα Αρσένη

Ημερίδα για τη νησιωτικότητα διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη, αύριο 1 Ιουλίου στις 14:00, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την Ομάδα των Σοσιαλιστών. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την εισαγωγή στη Συνθήκη της Λισαβόνας της έννοιας της νησιωτικότητας και με στόχο την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών για την εξειδίκευση όλων των ευρωπαϊκών πολιτικών ειδικά για τα νησιά.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ Μερσέντες Μπρέσο, ο πρόεδρος των Βαλεαρίδων Νήσων Φρανσέσκ Αντίθ, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειών Πάτρικ Σαλέζ και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντής του προγράμματος Euroislands Ιωάννης Σπινάλης.

Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στο ειδικό γκρουπ επισκεπτών με θέμα την βιώσιμη αλιεία και τη νησιωτικότητα που διοργανώνεται από τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, και στο οποίο συμμετέχουν μαθητές σχολείων από τη Σάμο και την Ευρυτανία, οι οποίοι έχουν διακριθεί για εργασίες που έχουν εκπονήσει με θέμα την βιώσιμη αλιεία, θεσμικοί εκπρόσωποι των αλιέων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και επιστήμονες που ασχολούνται με ζητήματα αλιείας.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση  http://www.socialistsanddemocrats.eu με διερμηνεία στα ελληνικά.