σε

Η Δυτική Αθήνα στο έλεος της εγκληματικότητας

Athens cityscape

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Η Δυτική Αθήνα στο έλεος της εγκληματικότητας

Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες στην τοπική οργάνωση του ΜέΡΑ25, στο έλεος των κακοποιών βρίσκεται η Δυτική Αθήνα αφού τα φαινόμενα ληστειών και κλοπών είναι συχνά και στους 7 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα. Ο υπουργός κος Χρυσοχοΐδης είχε υποσχεθεί στους πολίτες της χώρας ότι «κάθε δέκα λεπτά αστυνομικές δυνάμεις ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν κάθε γειτονιά επί 24ώρου βάσεως. Κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς. Πάει τελείωσε».

Δυστυχώς «δεν τελείωσε», άλλη μία εξαγγελία της κυβέρνησης ήταν έωλη και οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας βιώνουν καθημερινά την εγκληματικότητα, με τις ληστείες στα σπίτια και τα μαγαζιά να είναι σε ημερήσια διάταξη. Καθημερινά καταγράφονται περίπου 30 κλοπές και διαρρήξεις στη Δυτική Αθήνα, περίπου 4 ληστείες και περίπου 8 κλοπές οχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κος Χρυσοχοΐδης αντί να δίνει εντολή τους αστυνομικούς για να μοιράζουν πρόστιμα εν μέσω πανδημίας στους πολίτες και να εφαρμόζουν μέτρα περιορισμού των ατομικών ελευθεριών, καλό θα είναι να ενισχύσει τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα της Δυτικής Αθήνας που τα τελευταία χρόνια έχουν αποδυναμωθεί και να χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς για τη προστασία των πολιτών και όχι για καταστολή και επιβολή προστίμων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποια είναι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους δείκτες εγκληματικότητας από τον Ιούλιο 2020 έως σήμερα της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και ποια τα αντίστοιχα στις Δ/νσεις Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής;
  2. Δεδομένης της αύξησης κλοπών– διαρρήξεων, κλοπών τροχοφόρων, αρπαγών τσαντών, διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή, με ποιο τρόπο έχει ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία στους 7 Δήμους της Δυτικής Αθήνας το τελευταίο διάστημα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κρίτων Αρσένης