σε , , ,

Η κυβέρνηση αθέτησε την υπόσχεσή της για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών ΑμεΑ

Αθήνα, 20 Αυγούστου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κ. Αρσένης: Η κυβέρνηση αθέτησε την υπόσχεσή της για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών ΑμεΑ

Την αθέτηση της δέσμευσης της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζαχαράκη να προτάξει τους εκπαιδευτικούς ΑμεΑ στις θέσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατήγγειλε ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Η δέσμευση είχε γίνει κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης που έλαβε χώρα στις 24 Φεβρουαρίου 2020.

«Εν μέσω διακοπών, το Υπουργείο Παιδείας έβγαλε υπουργική απόφαση που καταργεί όλα τα κοινωνικά κριτήρια που αφορούσαν στην τοποθέτηση των αναπληρωτών στα σχολεία, χωρίς να εξαιρεί ούτε τους εκπαιδευτικούς με σκλήρυνση κατά πλάκας και μεσογειακή αναιμία, οι οποίοι είχαν προτεραιότητα στην τοποθέτηση» δήλωσε ο Κρίτων Αρσένης σχετικά με το ζήτημα σε σχετική του δημοσίευση. Και πρόσθεσε:

«Καταργεί επίσης και την προτεραιότητα στην τοποθέτηση που είχαν οι γονείς με ανάπηρο τέκνο. Λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω κατηγορίες εκπαιδευτικών, ο νομοθέτης τους είχε προστατεύσει ώστε να μην τοποθετούνται σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη, μακριά δηλαδή από τις απαραίτητες για την επιβίωσή τους, υποδομές υγείας. Είχα εξηγήσει το θέμα στην Υπουργό και το έφερα στην Ολομέλεια με επίκαιρη ερώτηση. Δυστυχώς, η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της αναλγησίας.»

Δείτε το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης:

Γράφτηκε από Κρίτων Αρσένης

Ψήφισε για το Άρθρο που μόλις διάβασες

0 ψήφοι
Upvote Downvote

Να αποσυρθεί η αδικαιολόγητη και αυθαίρετη απόφαση κατάργησης του 11ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης

Δήλωση Κ. Αρσένη για την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων ΕΣΔΑ