σε ,

Η κυβέρνηση καταστρέφει τον Τουρισμό

Βρυξέλλες, 11 Ιουλίου 2013

Δηλώσεις για το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό

Πόλεμο ενάντια στον ελληνικό Τουρισμό κηρύσσει η κυβέρνηση μέσω του σχεδίου νόμου ‘Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις’, όπως καταγγέλλει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε από τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και αναμένεται να ψηφισθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Κρίτωνα Αρσένη:

Τι φέρνει τον τουρισμό στη χώρα μας; Τα τοπία, τα μνημεία και οι φυσικές ομορφιές. Τι κάνει το νέο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό; Επιτρέπει να κτίζονται ολόκληρα ιδιωτικά χωριά στα βουνά, σε μικρά και μεγάλα νησιά, δάση και δασικές εκτάσεις, σε παραλίες και προστατευόμενες περιοχές. Μέσα σε αυτά τα παραθεριστικά χωριά εντάσσει αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακούς οικισμούς ιδιωτικοποιώντας και ‘τσιμεντοποιώντας’ όλο το τουριστικό μας κεφάλαιο. Μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση κάνει την κρίση δικαιολογία για να χαρίσει το δημόσιο πλούτο στους λίγους, κρατικοδίαιτους, εκλεκτούς της.