σε ,

Κάλεσμα σε κοινό μέτωπο Βουλευτών Δυτικής Αθήνας

Από το βήμα της Βουλής προσκάλεσα όλους τους Βουλευτές της Δυτικής Αθήνας να συγκροτήσουμε κοινό μετώπο διεκδίκησης απέναντι στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής στο Λατομείο Μουσαμά και στις διεκδικήσεις του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας επί του Ποικίλου Όρους και 230 οικοδομικών τετραγώνων κατοικιών σε Πετρούπολη και Περιστέρι. Προτείνα στους Βουλευτές της περιοχής να ενωθούμε και μαζί με τους 7 δημάρχους της περιοχής και να διεκδικήσουμε την οριστική λύση των δύο αυτών ζητήματων από τον Πρωθυπουργό.

Ανοικτή Επιστολή

Κάλεσμα προς τους Βουλευτές της Δυτικής Αθήνας για διαμόρφωση κοινού μετώπου διεκδίκησης

Αγαπητοί συνάδελφοι, Βουλευτές της Δυτικής Αθήνας

Εκλεχθήκαμε σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά περιοχές της Αθήνας. Αυτή η περιοχή σήμερα κινδυνεύει διπλά με την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής στο Λατομείο Μουσαμά και με την διεκδίκηση από τον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας σχεδόν όλου του Ποικίλου Όρους και 230 οικοδομικών τετραγώνων στο Περιστέρι και στην Πετρούπολη. Τώρα είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας ότι εκλεχθήκαμε για τα συμφέροντα τους, όχι για τα αξιώματα. Σας προσκάλεσα σήμερα από το βήμα της Βουλής να πάμε όλοι μαζί να δούμε τον Πρωθυπουργό και Βουλευτή της Δυτικής Αθήνας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και να ζητήσουμε δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες που λύνουν εν πολλοίς το ζήτημα.

1.Κήρυξη όλης της εκτός σχεδίου περιοχής του Ποικίλου όρους ως Περιφερειακού Φυσικού Πάρκου, σε εφαρμογή των σχετικών προνοιών του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών και Αττικής

2. Νομοθέτηση ότι οποιαδήποτε περιουσία νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου στην εντός
σχεδίου περιοχή χρησιμοποιείται για δημόσιες υποδομές θεωρείται ότι παραχωρείται στην
τοπική αυτοδιοίκηση αυτοδίκαια και χωρίς αντίτιμο για όσο διαρκεί η συγκεκριμένη χρήση

Σε αυτές τις διεκδικήσεις δεν πρέπει να σκεφτούμε τα προσωπικά ή κομματικά οφέλη, αλλά το κοινό καλό όλων των πολιτών. Να δώσουμε το παράδειγμα ενός άλλου πολιτικού πολιτισμού. Προτείνω στον αγώνα αυτό να συντονιστούμε με τους Δημάρχους της Περιφέρειάς μας, που έχουν ήδη συγκροτήσει κοινό μέτωπο. Να ξεκινήσουμε ένα ευρύ κοινό μέτωπο εκλεγμένων εκπροσώπων για τα δίκαια της Δυτικής Αθήνας.

Η Δυτική Αθήνα δεν αντέχει να περιμένει άλλο.

Με εκτίμηση,

Κρίτων Αρσένης
Βουλευτής Δυτικής Αθήνας, ΜέΡΑ25

Από την εισήγησή μου στην ολομέλεια της Βουλής στις 14 Νοεμβρίου 2019.