σε ,

Κρίτων Αρσένης προς Ρόδη Κράτσα για την ΕΡΤ στην Ολομέλεια του Ευρ. Κοινοβουλίου: Δεν έχετε σχέδιο. Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα χωρίς εκτίμηση κόστους και οφέλους για την κοινωνία.

Παρέμβαση στην ομιλία της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Ρόδης Κράτσα, που εκπροσώπησε την πλευρά της κυβέρνησης κατά τη συζήτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έκανε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης.Ο Κρίτων Αρσένης απευθύνθηκε στην ευρωβουλευτή της ΝΔ θέτοντας της συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με την εξυγίανση των οικονομικών της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα ρώτησε εάν η κυβέρνηση έχει μετρήσει το δημοσιονομικό κόστος που απορρέει από τις αποζημιώσεις των απολύσεων, από την απώλεια ασφαλιστικών εισφορών από τα ταμεία και των ρητρών από τα συμβόλαια που δεν θα υλοποιηθούν.

Ακολουθεί η παρέμβαση του Κρίτωνα Αρσένη προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα:

Σχετικά με την εξυγίανση των οικονομικών, θέλω να σας κάνω μία ερώτηση:

Ποιο είναι το κόστος των αποζημιώσεων, της απώλειας ασφαλιστικών εισφορών από τα ταμεία, των ρητρών από τα συμβόλαια που δεν θα υλοποιηθούν;

Αν τα βάλει κανείς κάτω και τα μετρήσει, τα κόστη είναι μεγαλύτερα. Είναι εκτροπή της κοινής λογικής, είναι δεξιά δημαγωγία. Δεν έχετε σχέδιο, παίρνετε μέτρα χωρίς εκτίμηση κόστους και οφέλους για την κοινωνία.

Μετά το πέρας της συζήτησης ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής:

Δεξιά δημαγωγία είναι να βαφτίζει η κυβέρνηση μεταρρύθμιση τη διάλυση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.

Δεξιά δημαγωγία είναι να κλείνουν την ΕΡΤ και να απολύουν 2.600 εργαζόμενους ακόμα κι αν μας κοστίζει ακριβότερα. Ακόμα κι αν δεν εκσυγχρονίζουν. Ακόμα κι αν δεν έχουν σχέδιο ούτε εγγυήσεις για μια νέα ΕΡΤ, αντικειμενική, ανεξάρτητη, λιγότερο σπάταλη. Ακόμη κι αν αυτό πληγώνει τη Δημοκρατία.

Δεξιά δημαγωγία είναι η κυβέρνηση να είναι διατεθειμένη να κλείσει, πουλήσει, διαλύσει δημόσια αγαθά και υπηρεσίες προκειμένου να επιδείξει αποφασιστικότητα ακόμη κι αν κοστίζει πολλαπλάσια στην κοινωνία και στην οικονομία.

Δεξιά δημαγωγία είναι η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα χωρίς να εκτιμά το κόστος και το όφελος για την κοινωνία.

Δεξιά δημαγωγία είναι να μην την ενδιαφέρει η έξοδος από την κρίση αλλά επικοινωνιακά παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την πρόσβαση των πολιτών στην ενημέρωση, την κοινωνική ειρήνη και την έξοδο από την κρίση.

Το βίντεο της παρέμβασης είναι διαθέσιμο εδώ