σε , , ,

«Κριτών Αρσένης: Απόδοση στρατοπέδων Χαϊδαρίου στους δημότες Δυτικής Αθήνας»

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση με θέμα «Αποδέσμευση δασικών εκτάσεων των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου και παραχώρηση κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων τους στους ΟΤΑ», που απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η ερώτηση αφορά στο χρόνιο ζήτημα της απόδοσης των ελεύθερων χώρων που καταλαμβάνουν τα στρατόπεδα Χαϊδαρίου (3500 στρέμματα) στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας. Συγκεκριμένα ζητείται (α) η παραχώρηση 66 στρεμμάτων στο Δήμο Χαϊδαρίου, (β) η δημιουργία μουσείου εθνικής αντίστασης στο ΜΠΛΟΚ 15 και (γ) η ελεύθερη πρόσβαση στις δασικές εκτάσεις του στρατοπέδου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίτων Αρσένης:

«Τα σχεδόν κλειστά σήμερα στρατόπεδα Χαϊδαρίου αποκλείουν τους κατοίκους του Περιστερίου, της Πετρούπολης και του Χαϊδαρίου από 2600 στρέμματα δασικής έκτασης του Ποικίλου Όρους. Αποκλείουν τους κατοίκους του Χαϊδαρίου από απαραίτητους χώρους πρασίνου και δημοτικών υποδομών. Αποκλείουν τους κατοίκους της Αθήνας από την πρόσβαση στο ιστορικό Μπλοκ 15. Ήρθε η ώρα αυτά που εγκατέλειψε ο στρατός να επιστρέψουν στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης εδώ.

Δείτε το βίντεο της επίκαιρης ερώτησης: