σε , ,

Κ.Αρσένης για τη σημερινή πορεία ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΥΝ: Ο νόμος της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις έμεινε και επίσημα στα χαρτιά

ΔΗΛΩΣΗ

Κ.Αρσένης για τη σημερινή πορεία ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΥΝ: “Ο νόμος της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις έμεινε και επίσημα στα χαρτιά”

Ο νόμος της κυβέρνησης που απαγορεύει  τις διαδηλώσεις έμεινε ήδη στα χαρτιά, από την πρώτη κιόλας απεργιακή πορεία! Η σημερινή διαδήλωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), απέδειξε ότι το εργατικό κίνημα δεν θα συμμορφωθεί με τον πρόσφατο αντισυνταγματικό νόμο χουντικής έμπνευσης.

Αντίθετα, θα υπερασπιστεί τα θεμελιώδη πολιτικά και εργασιακά του δικαιώματα. Με κύρια αιτήματα τη μονιμοποίηση των επικουρικών υγειονομικών, την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, πραγματοποίησαν απεργιακή πορεία διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας και ολοκληρώθηκε μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ας έχει την στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια η κυβερνηση να τον καταργήσει και επίσημα.