σε , ,

Μία πρώτη νίκη ενάντια στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο

Αθήνα, 1 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Μία πρώτη νίκη ενάντια στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο”
  • Ο κ. Χατζηδάκης απέσυρε την πρόταση για κυνήγι και ψάρεμα στα καταφύγια άγριας ζωής
  • Το ΜέΡΑ25 ήταν το μόνο κόμμα που είχα ζητήσει την απόσυρση της διάταξης
  • “Συνεχίζουμε μέχρι την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου” δήλωσε ο Κρίτων Αρσένης

Η πρώτη νίκη ενάντια στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος σημειώθηκε αργά το βράδυ στις 30 Απριλίου: απαντώντας στις καταγγελίες του Κρίτωνα Αρσένη, Βουλευτή Δυτικής Αθήνας και αγορητή του ΜέΡΑ25, ο κύριος Χατζηδάκης απέσυρε την πρόταση για κυνήγι και ψάρεμα μέσα στα καταφύγια άγριας ζωής.

Η προαναφερθείσα διάταξη ήταν μία από τις 7 πληγές του νομοσχεδίου που ο Κρίτων Αρσένης είχε επισημάνει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το ΜέΡΑ25, ήταν το μοναδικό κόμμα που είχε ζητήσει την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

“Σήμερα, εκτός από την Πρωτομαγιά, γιορτάζουμε και την πρώτη νίκη στον αγώνα απόσυρσης των αντι-περιβαλλοντικών διατάξεων του νομοσχεδίου” δήλωσε ο Κρίτων Αρσένης σχετικά με το ζήτημα “θα ήθελα να συγχαρώ το περιβαλλοντικό κινημα για την κλιμακούμενη πίεση. Συνεχίζουμε μέχρι την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου που συνεχίζει να περιλαμβάνει: εξορυξεις πετρελαίου σε προστατευόμενες περιοχές, κατάργηση των φορέων διαχείρισης, αναστολή επ’ αόριστο των δασικών χαρτών, έρευνες υδρογονανθράκων χωρίς άδεια από τις τοπικές αρχές και την κοινωνία, χώρους εξορυκτικών αποβλήτων χωρίς αδειοδότηση και 5ετη παράταση της περιβαλλοντικής άδειας της Ελληνικός Χρυσός.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το αίτημα των περιβαλλοντικών κινημάτων και ζητάμε από τον κύριο Χατζιδακη: #aposyre_to”