σε , , ,

Να προστατευτεί η Ακρόπολη από νέα ψηλά κτίρια

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Να προστατευτεί η Ακρόπολη από νέα ψηλά κτίρια»

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 21 Φεβρουαρίου 2020, η Επίκαιρη Ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, Βουλευτή ΜέΡΑ25 της Δυτικής Αθήνας, με θέμα «Ανανέωση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών για ψηλά κτίρια νότια της Ακρόπολης» στην οποία απάντησε o Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου.

Η ερώτηση αφορούσε στο ζήτημα της ανανέωσης της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών που επιβλήθηκε στην περιοχή νοτίως της Ακρόπολης για κτίρια ψηλότερα των 17,5μ. μετά από πρωτοφανείς αντιδράσεις πολιτών και τη συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών, που αντιδρούσαν στην κατασκευή ψηλών κτιρίων πλέον των 32μ. στην περιοχή πλησίον της Ακρόπολης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίτων Αρσένης:

«Για μείωση του επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων πέριξ της Ακρόπολης ή νέα αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος. Όμως ο Υφυπουργός, ενώ δήλωσε ότι γνωρίζει τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής, αρνήθηκε να δεσμευτεί για ορισμό μέγιστου ύψους κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη στα 17,5 μέτρα, στο σημερινό επίπεδο δηλαδή. Θα παρακολουθώ το ζήτημα, τόσο αναφορικά με τα ύψη των οικοδομών όσο και με τους υπόλοιπους όρους δόμησης γύρω από την Ακρόπολη, καθώς η συζήτηση στη Βουλή ήταν κάθε άλλο παρά καθησυχαστική.»

Παρακολουθήστε το video της επίκαιρης ερώτησης: