σε , ,

Να σταματήσει τώρα η καύση απορριμμάτων στην Θεσσαλονίκη, που αδειοδοτείται χωρίς διαβούλευση, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού

Αθήνα, 9 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Να σταματήσει τώρα η καύση απορριμμάτων στην Θεσσαλονίκη, που αδειοδοτείται χωρίς διαβούλευση, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού»
Την φωνή του με 75 συλλόγους της Θεσσαλονίκης ενώνει ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης. Ο Κρίτων Αρσένης κατέθεσε σήμερα ως κοινοβουλευτικη αναφορά την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας κατά της Καύσης Απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ. Η ανακοίνωση αφορούσε στην καταδικαστέα απόφαση τη κυβέρνησης να αδειοδοτήσει την καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και μάλιστα χωρίς καν  διαβούλευση ή ενημέρωση.

“Ο κ Χατζιδάκης επιλέγει να χρησιμοποιήσει την πανδημία για να αδειοδοτήσει τώρα την καύση απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη που καταδικάζει η πόλη. Δεν ενημερώνει καν την κοινωνία, ούτε διαβουλεύεται με τους πολίτες. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αντίλογο στους δρόμους ή στο δημόσιο διάλογο. Άραγε, αυτό είναι το νέο δόγμα διακυβέρνησης της ΝΔ;” σχολιάζει ο Κρίτων Αρσένης σε συνέχεια της αναφοράς του. “Οι πολίτες στον Βόλο καταγγέλλουν εδώ και χρόνια την ακραία υποβάθμιση της ποιότητας ζωής από την καύση απορριμμάτων. Πριν λίγες ημέρες, κατέθεσα στη Βουλή και 3 μελέτες που το τεκμηριώνουν. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τον ηθικό προβληματισμό του για την περίπτωση του Βόλου, λόγω της συγκλονιστικής πρωτιάς της περιοχής σε εγκεφαλικά και καρκίνους. Τώρα, θέλουν να επαναλάβουν αυτό το λάθος στην Θεσσαλονίκη; Οφείλω να θυμίσω, ότι, δυστυχώς, ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έστρωσε το χαλί στην κυβέρνηση ΝΔ, υπογράφοντας στις 3 Ιουλίου 2019, ως μία από τις τελευταίες της πράξεις, την Εθελοντική Συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος και τσιμεντοβιομηχανιών για την καύση απορριμμάτων. Καλώ την Κυβέρνηση να σταματήσει κάθε αδειοδότηση κοινωνικά τοξικών δραστηριοτήτων εν μέσω κορωνοϊού και να σταματήσει να υποστηρίζει την καύση απορριμμάτων στον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη και στην Φυλή.”

Διαβάστε την αναφορά.