σε ,

«Παρακολούθηση Πολιτών: Ψεύδεται ή έχει χάσει τον έλεγχο της αστυνομίας η Κυβέρνηση;»

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 29 Νοεμβρίου 2019, η Επίκαιρη Ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, Βουλευτή Δυτικής Αθήνας, με θέμα την «Παράνομη παρακολούθηση διαδηλωτών από την Ασφάλεια» στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελ. Οικονόμου.

Η ερώτηση αφορούσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα και αφορούν μεγάλο αριθμό καταγγελιών από άτομα με ενεργή πολιτική δράση, οι οποίοι βρήκαν συσκευές γεωεντοπισμού (GPS tracker) εγκατεστημένες, ενδεχομένως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την ασφάλεια, στα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες τους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίτωνας Αρσένης:

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είτε γνωρίζει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης πολιτών με κοινωνική δράση και το αποκρύπτει, είτε έχει χάσει τον έλεγχο ενός κομματιού της αστυνομίας. Το ένα ενδεχόμενο συναγωνίζεται το άλλο στην επικινδυνότητα για την δημοκρατία. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και δυστυχώς κλιμακούμενη. Αφορά ενεργούς πολίτες με αντιρατσιστική και περιβαλλοντική δράση. Αφορά την κατάφορη παραβίαση των άρθρων 5 και 7 του Συντάγματος. Έφερα στην ολομέλεια και κατέθεσα στα πρακτικά μηχάνημα παρακολούθησης που βρήκε πολίτης στην μοτοσικλέτα του. Ο υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως είχε αρνηθεί πριν λίγο καιρό τις κατηγορίες για αστυνομική βία, για να έρθει πριν λίγες μέρες να συστήσει ειδική επιτροπή για την αντιμετώπιση της.»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης εδώ.

Παρακολουθήστε το video της επίκαιρης ερώτησης: