σε , , ,

Σταγιάτες: Απειλείται η κοινωνική ειρήνη με ευθύνη του κ. Μπέου και την ανοχή της κυβέρνησης

Αθήνα, 27 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κ.Αρσένης: “Σταγιάτες: Απειλείται η κοινωνική ειρήνη με ευθύνη του κ. Μπέου και την ανοχή της κυβέρνησης.”
  • Με ευθύνη του δήμου Βόλου, το χωριό Σταγιάτες στερείται της σύνδεσής του με την πηγή, από την οποία έπαιρνε νερό για 350 χρόνια
  • Προκύπτει σοβαρό πολιτικό ζήτημα από την ανοχή του υβριστικού και εκφοβιστικού λόγου του δημάρχου Βόλου από την κυβέρνηση
Για την κατάσταση στο Βόλο και την κοινωνική αναταραχή που έχει προκληθεί από τη διαχείριση του νερού της Κρύας Βρύσης που επί 350 χρόνια υδροδοτούσε το χωριό Σταγιάτες, απεύθυνε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών ο Κρίτων Αρσένης σήμερα, 27/05/2020. «Έχουμε ένα δήμαρχο που έχει στερήσει ένα χωριό από την πρόσβαση στην πηγή, στην οποία στηρίζει την ύπαρξή του εδώ και 350 χρόνια. Με απόφασή του, το χωριό συνδέθηκε με ένα σκουριασμένο δίκτυο υδροδότησης. Ο δήμαρχος απεργάζεται το δημόσιο χαρακτήρα του νερού και βρίζει τους κατοίκους με φράσεις που δεν μπορώ να επαναλάβω, διότι θα τις διαγράψει ο πρόεδρος από τα πρακτικά. Στη συνέχεια, βρίζει όποιους στηρίζουν τους κατοίκους και αποκαλεί τους 150 καλλιτέχνες και πανεπιστημιακούς, που δημοσιοποιούν επιστολή υποστήριξης των κατοίκων, «ποικιλώνυμες Φιλιππινέζες». Αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ανεκτή από την Πολιτεία!»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, αναφερόμενος στο αδιαμφισβήτητο αυτοδιοίκητο των Δήμων και των Περιφερειών απάντησε: «Και τι θα γίνει το ΥΠΕΣ; Κριτής συμπεριφορών; Εάν οι πολίτες θεωρούν ότι θίγονται, υπάρχουν έννομοι και σύννομοι τρόποι για να υπερασπισθούν το Δίκαιο και το συμφέρον τους. Εγώ δεν θα έκανα αυτά τα πράγματα, αλλά αυτό είναι προσωπική εκτίμηση».

Ο Κ.Αρσένης από την πλευρά του, κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει δημόσια τέτοιες συμπεριφορές από πολίτες που υπηρετούν δημόσιους θώκους. Και πρόσθεσε: «Έχουμε ένα τεράστιο ζήτημα με την ιδιωτικοποίηση των νερών του Πηλίου. Λέτε ότι οι κοινωνίες πρέπει να συνομιλούν με τους δημάρχους τους. Έχετε διαβάσει τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Μπέου για τους πολίτες;», αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Μπέου προς τους κατοίκους των Σταγιατών «άμα είναι μάγκες ας έρθουν face to face».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης: