σε , ,

Τι εξόργισε την κυβέρνηση του μόνο ‘Μένουμε Σπίτι’;

Φωτογραφία: Μάριος Λωλός

Αθήνα, 7 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Τι εξόργισε την κυβέρνηση του μόνο ‘Μένουμε Σπίτι’;»
Την  καταδικαστέα απόφαση της κυβέρνησης να στείλει την ομάδα ΔΙΑΣ με σκοπό να πατάξει την κινητοποίηση γιατρών και νοσηλευτών/τριών του δημοσίου συστήματος υγείας την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σχολίασε ο Κρίτωνας Αρσένης, δηλώνοντας ότι:

«Ο Πρωθυπουργός σήμερα έστειλε την ομάδα ΔΙΑΣ σε γιατρούς και νοσηλευτές, νοσηλεύτριες του δημόσιου συστήματος υγείας που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους για να σώσουν τη δική μας.

Τους έστειλε την ομάδα ΔΙΑΣ, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν προσλήψεις στο ΕΣΥ, αύξηση των κλινών ΜΕΘ και μέτρα προστασίας. Σαν αιτολογία, είπαν πως δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις λόγω κορωνοϊού.

Αναρωτιέμαι αν αυτό που εξόργισε την κυβέρνηση είναι το αίτημά τους για επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων. Η κυβέρνηση του μόνο #Μένουμε_Σπίτι, δεν ενισχύουμε τα δημόσια νοσοκομεία, δεν προστατεύουμε τους εργαζόμενους και χρυσοπληρώνουμε τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν θέλει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και δεν θέλει αντίλογο.

Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας προτείνουμε στην κυβέρνηση να ακούσει τις διεκδικήσεις των γιατρών και νοσηλευτών/τριών, με την ίδια προσοχή με την οποία ακούει τη ενημέρωση του κου Τσιόδρα κάθε απόγευμα. Να ακούσει και να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους για το καλό όλων μας».

Διαβάστε τη δημοσίευση.