σε

Χωρίς ούτε καν πειστικές προφάσεις η “αμαρτία” της ΥΠΠΟ για την ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα

Η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού επικαλέστηκε έλλειψη απόφασης από την προκάτοχό της για να αναπέμψει την κήρυξη του παλιού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ προς εξέταση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων. Όταν κατέθεσα την απόφαση στα πρακτικά της Βουλής, η δικαιολογία άλλαξε. Έκανε ένσταση ο ιδιοκτήτης, είπε χθες στην ολομέλεια. Όμως η ένσταση αυτή εξετάστηκε και απορρίφθηκε κατά την εξέταση της υπόθεσης από το ΚΣΝΜ, ενώ αφού δεν δημοσιεύθηκε η απόφαση της προηγούμενης υπουργού στην εφημερίδα της κυβέρνησης, δεν υπάρχει διαδικασία ένστασης.

Κοινώς, η υπουργός παίζει κρυφτούλι, προτάσσοντας διαδικαστικές αιτιάσεις που δεν στέκουν για να αποκρύψει αυτό που καταγγέλλει ακόμη και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ελευσίνας: ότι η αναπομπή της κήρυξης αποσκοπεί στην ακύρωσή της προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των νέων ιδιοκτητών των ΕΛΠΕ για επέκταση των διυλιστηρίων προς το κέντρο της Ελευσίνας, χωρίς ζώνη προστασίας

Η επίκαιρη ερώτησή μου και η απάντηση της Υπουργού & Αθλητισμού κυρίας Μενδώνη για την αναίρεση της προστασίας της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ και την εξαγορά της από τα ΕΛΠΕ στις 25 Νοεμβρίου 2019.