σε , ,

Όλα στο φως επιτέλους, για το νέο λιμάνι στην Ελευσίνα

Αθήνα, 6 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Όλα στο φως επιτέλους, για το νέο λιμάνι στην Ελευσίνα»
  • Προκηρύσσεται αδιαφανές Master Plan χωρίς τη συναίνεση και εις βάρος της τοπικής κοινωνίας
  • Γιατί δεν προκηρύσσει μελέτη μετεγκατάστασης του Λιμανιού της Ελευσίνας η κυβέρνηση;
Κοινοβουλευτική ερώτηση και αίτηση εγγράφων προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας υπέβαλε ο Κρίτων Αρσένης, για το νέο Master Plan του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας ΑΕ.

Ο Κρίτων Αρσένης, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, υπέβαλε ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας, σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης που έλαβε ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ), για την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan).

“Τα 2 προηγούμενα Σχέδια, όχι μόνο δεν εξασφάλισαν την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά προσέκρουσαν ακόμα και στις αντιρρήσεις των ίδιων των αρμοδίων για την έγκρισή τους Αρχών,” δήλωσε ο Βουλευτής “σαν αποτέλεσμα, 17 χρόνια μετά την ίδρυση του ΟΛΕ ΑΕ, δεν υπάρχει εγκεκριμένο Master Plan!”

Ζήτημα κομβικής σημασίας είναι και η μετεγκατάσταση του Λιμένα Ελευσίνας, ο οποίος πολλές φορές έρχεται σε σύγκρουση με τις λειτουργίες της πόλης. Σκοπός της μετεγκατάστασης είναι η απελευθέρωση του παράλιου μετώπου της πόλης, όπως τεκμηριώνεται και στην «Μελέτη Χωροταξικής Οργάνωσης Θριασίου Πεδίου» του ΥΠΕΝ.

“Η μελέτη του ΥΠΕΝ μας λέει αυτά τα οποία η κυβέρνηση επιλέγει να αγνοήσει: ότι η μετακίνηση του λιμένα σε καταλληλότερη θέση δεν είναι μόνο εφικτή, αλλά θα κάνει την ανάπτυξή του πιο οικονομική και βιώσιμη, κοινωνικά και περιβαλλοντικά” είπε σε συνέχεια της ερώτησής του ο Κρίτων Αρσένης “όμως αντί να προκηρυχθεί σχετική μελέτη, η κυβέρνηση προκηρύσσει ένα Master Plan, χωρίς να έχει επιλεγεί η νέα θέση. Ποια νέα επιβάρυνση για τους κατοίκους της Ελευσίνας σκοπεύει να επιφέρει η κυβέρνηση με αυτό το Σχέδιο; Και ποιους λίγους σκοπεύει να ωφελήσει; Με αυτή την αίτηση εγγράφων και κοινοβουλευτική  ερώτηση ζητούμε και απαιτούμε διαφάνεια για αυτό το ζήτημα.”

Διαβάστε την ερώτηση και ΑΚΕ.

Γράφτηκε από Κρίτων Αρσένης

Ψήφισε για το Άρθρο που μόλις διάβασες

0 ψήφοι
Upvote Downvote

Για την απειλή του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου στα νησιά στο Aegean Voice

Επιχειρηματικό Έγκλημα και Κυβερνητική Συγκάλυψη στο Λιμάνι του Πειραιά